Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žemaitijos pieno“ smulkieji akcininkai sieks skaidresnės įmonės veiklos

Vienos didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių „Žemaitijos pienas“ smulkieji akcininkai vienijasi – 11,3 proc. įmonės valdantys investuotojai sutarė kartu siekti bendrovės veiklos skaidrėjimo.
„Žemaitijos pieno“ produkcija mugėje
„Žemaitijos pieno“ produkcija mugėje

Investuotojų asociacijos, „Orion Asset Management“ bei INVL grupės atstovaujami investuotojai vasario 8 dieną pasirašė sutartį dėl bendro balsavimo „Žemaitijos pieno“ akcininkų susirinkimuose. Bendrai ši grupė valdo daugiau kaip 5,2 mln. vienetų „Žemaitijos pieno“ akcijų, kurios dabartine kaina biržoje vertos maždaug 6 mln. eurų, teigiama Investuotojų asociacijos pranešime.

Pasak Investuotojų asociacijos valdybos pirmininko Vytauto Plunksnio, tai yra bene pirmasis atvejis Lietuvos kapitalo rinkos istorijoje, kai kartu sutarė veikti tiek investiciniai fondai, tiek smulkūs investuotojai.

„Norime aiškiai pasakyti, kad mums netinka, kad pagrindinio „Žemaitijos pieno“ akcininko Algirdo Pažemecko įmonėse nusėda iš įmonės „dingę“ pinigai. Ketiname stebėti ir ginčyti kiekvieną „Žemaitijos pieno“ akcininkų interesus pažeidžiantį žingsnį“, – pranešime sakė V.Plunksnis.

Pasak jo, dėl A.Pažemecko bandymo „Žemaitijos pieno“ akcijas delistinguoti iš „Nasdaq“ Vilniaus biržos ir taip praturtėti daugiau kaip 3 tūkst. smulkiųjų akcininkų sąskaita, investuotojai nusprendė savo teises ginti kartu.

2015 metų „Žemaitijos pienas“ ataskaitose atskleista, kad bendrovė apskaitė 3,8 mln. eurų vertės sumažėjimą abejotinoms skoloms, susijusiomis su sumomis, kurios priklauso A.Pažemecko įmonėms.

„Inicijuosime auditą ir sieksime kad „dingę“ beveik 4 mln. eurų vėl grįžtų į “Žemaitijos pieną„, o atsakingi asmenys atlygintų žalą. Laisvos lėšos turi būti išmokamos akcininkams dividendų forma“, – tvirtino V.Plunksnis.

Investuotojų asociacijos teigimu, 2015 metais „Žemaitijos pienas“ gavo 149 mln. eurų pajamų ir uždirbo 6 mln. eurų pelno, tačiau atmetus su A. Pažemecko įmonėmis susijusius nurašymus, tikrasis pelnas turėjo siekti apie 10 mln. eurų.

2016 metų spalio pradžioje A.Pažemeckas ir su juo susijusių asmenų grupė valdė 74,12 proc. „Žemaitijos pieno“ balsų.

„Žemaitijos pieno“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius