Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: A.Avulis šiemet ketina pertvarkyti „Trust Capital“ ir „Hanner“

Estijos kompanijos „Hanner Group“ Lietuvoje valdomų nekilnojamojo turto (NT) holdingų „Trust Capital“ ir „Hanner“ pagrindinis akcininkas Arvydas Avulis šiemet tikisi pertvarkyti grupės struktūrą į paprastesnę, rašo portalas „Verslo žinios“.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pavasarį A.Avulis buvo nusprendęs pradėti reorganizavimą ir „Trust Capital“ prijungti prie „Hanner“ – dabar jis sako, jog šiuo metu procesas pristojęs, tačiau planų pertvarkyti grupę neatsisakoma.

„Turėti du holdingus nebėra prasmės. Kažkada istoriškai susiklostė, kad „Trust Capital“ turėjo būti labiau skirtas Rytų šalims – Ukrainai, Rusijai ir kt., o „Hanner“ buvo skirtas Vakarų Europai. Šiandien struktūrą reikia tobulinti ir mes tai padarysime. Buvo pradėtos jungimo procedūros, bet pastebėjome, kad reikia kai ką susitvarkyti, taigi pristabdėme. Bet netrukus atnaujinsime, tikiuosi, gal net šiemet mums pavyks įmones sujungti ir liks tik „Hanner“, – VŽ sakė jis.

„Trust Capital“ ir „Hanner“ konsoliduotosios pajamos pernai dėl mažesnių butų ir komercinio NT pardavimų atitinkamai menko 44,6 proc. iki 42,48 mln. eurų, ir 39,3 proc. iki 35,95 mln. eurų. „Trust Capital“ grynasis pelnas augo 2,6 karto iki 21,47 mln. eurų, o „Hanner“ – sumenko 33,6 proc. iki 43,79 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius