Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: JAV bendrovės randa būdų apeiti draudimą pardavinėti komponentus „Huawei“

Amerikiečių technologijų bendrovės ir toliau pardavinėja komponentus Kinijos technologijų milžinei „Huawei“, nepaisydamos to, kad prezidentas Donaldas Trumpas uždraudė tai daryti vadovaudamasis nacionalinio saugumo sumetimais, antradienį pranešė „The New York Times“.
„Huawei“
„Huawei“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leidinys, remdamasis neįvardytais šaltiniais, parašė, kad Jungtinių Valstijų lustų gamintojos ir kitos bendrovės rado būdų, kaip tęsti pardavimus apeinant sankcijas – jos parduoda prekes, pagamintas už Jungtinių Valstijų ribų.

Pranešime teigiama, jog draudimas netaikomas užsienyje įsikūrusių amerikiečių bendrovių produktams ir tai gali sudaryti „Huawei“ galimybę ir toliau pardavinėti tokius gaminius kaip išmaniuosius telefonus ir serverius.

Prekybos departamentas iš karto neatsakė į prašymą pateikti savo komentarus.

Johnas Neufferis iš Jungtinių Valstijų puslaidininkių pramonės asociacijos praėjusią savaitę pareiškė, kad asociacijos nariai „yra įsipareigoję griežtai laikytis sankcijų“, tačiau pažymėjo, jog „dabar yra aišku, kad įstatymas suteikia galimybę tiekti kai kuriuos gaminius bendrovei „Huawei“.

„Kiekvieną bendrovę [įstatymas] veikia skirtingai, atsižvelgiant į jų konkrečius produktus ir tiekimo grandines, todėl kiekviena bendrovė turi įvertinti, kaip geriausiai vykdyti savo verslą ir laikytis reikalavimų“, – kalbėjo J.Neufferis.

„Huawei“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Ren Zhengfei šį mėnesį pareiškė, kad dėl įvesto draudimo bendrovės išmaniųjų telefonų pardavimai užsienyje krito iki 40 procentų.

D.Trumpo administracija iš esmės atėmė „Huawei“ prieigą prie didžiulės Jungtinių Valstijų rinkos.

Praėjusį mėnesį „Huawei“ buvo įtraukta į sąrašą įmonių, kurioms negalima parduoti JAV pagamintų komponentų be Vašingtono leidimo.

Jungtinės Valstijos baiminasi, kad Kinijos vyriausybė gali panaudoti „Huawei“ įrangą šnipinėjimui per užslėptus vadinamuosius „užpakalinių durų“ (angl. back doors) virusus, įdiegtus į telekomunikacijų tinklų įrangą, nors pati bendrovė griežtai neigia tokius kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius