Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: JAV pareigūnai tiria galimą „Wirecard“ ryšį su sukčiavimo schema

JAV pareigūnai atlieka tyrimą, siekdami išsiaiškinti, ar į skandalo sūkurį įsivėlęs Vokietijos internetinių mokėjimų startuolis „Wirecard“ atliko svarbų vaidmenį įtariamame sąmoksle apgauti bankus, susijusiame su internetine marihuanos rinka, trečiadienį pranešė „The Wall Street Journal“.
„Wirecard“
„Wirecard“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Federalinio tyrimų biuro ir JAV generalinės prokuratūros pareigūnai Niujorke tiria galimą Vokietijos finansų bendrovės ryšį su dviem internetinės prekybos marihuana bendrovės įkūrėjais, kuriems kaltinimai pareikšti kovą, pranešė leidinys, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

„Wirecard“ praėjusio mėnesio pabaigoje paskelbė bankrotą, kai pripažino, kad jos sąskaitose pritrūko 1,9 mlrd. eurų.

Pirmadienį Vokietijos prokurorai atliko naują suėmimą byloje, sulaikydami vieną iš aukščiausių „Wirecard“ Dubajuje įsikūrusios patronuojamosios bendrovės pareigūnų.

Tuo tarpu JAV tiriamoje byloje kovo mėnesį pareigūnai pateikė baudžiamuosius kaltinimus Hamidui Akhavanui ir Rubenui Weigandui (Rubenui Veigandui), paskelbę, kad minėti asmenys gavo daugiau nei 100 mln. JAV dolerių pagal įtartinų sandorių schemą, kuriuose mokėjimai už marihuaną buvo įvardyti kaip mokėjimai už kitas paslaugas ar prekes, tokias kaip stenografijos paslaugas, pianinus ar kosmetiką.

Šia schema buvo siekiama apeiti JAV bankų apribojimus, susijusius su mokėjimų už marihuanos pirkimą tvarkymu.

H. Akhavanas, R. Weigandas ir kiti internetinės marihuanos rinkos dalyviai rėmėsi trečiosiomis šalimis, teikusiomis mokėjimų tvarkymo paslaugas, kurios veikė išvien kartu su kaltinamaisiais steigdamos apgaulingas lengvatinio apmokestinimo bendroves ir kurdamos interneto svetaines.

JAV pareigūnai tiria, ar „Wirecard“ schemoje veikė kaip mokėjimų tvarkytoja ir kaip lengvatinio apmokestinimo bankas. JAV agentūros taip pat vertina buvusių ir dabartinių „Wirecard“ vadovų vaidmenį, pranešė leidinys.

„Wirecard“ atsisakė pateikti komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius