Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: JAV valdžia įtaria „Caterpillar“ mokesčių vengimu

Didžiausia pasaulyje kelių tiesimo ir kasybos įrangos gamintoja „Caterpillar“ rinkos priežiūros tarnyboms nepateikė tam tikrų privalomų ataskaitų apie eksporto veiklą, kas didina valdžios įtarimus, kad kompanija mėgina vengti mokesčių, rašo gerai informuotais šaltiniais besiremiantis laikraštis „The Wall Street Journal“.
vikšrinis asfaltbetonio klotuvas Cat AP655F
vikšrinis asfaltbetonio klotuvas Cat AP655F / Projekto partnerio nuotr.

Šaltinių teigimu, dokumentų stygius buvo nustatytas šiuo metu prieš kompaniją atliekant tyrimą dėl su eksporto ir mokesčiais susijusių JAV teisės aktų pažeidimo. Tyrimas daugiausia atliekamas kompanijos Šveicarijos padalinio atžvilgiu.

Teigiama, kad tarnybos rado neatitikimų tarp įmonės pateiktų dokumentų ir duomenų automatinėje JAV prekybos departamento sistemoje. Netikslius duomenis sistemoje skelbiančioms įmonėms gresia bauda ir baudžiamasis persekiojimas.

Savo tapatybės nenorėjęs skelbti buvęs aukšto rango Prekybos departamento pareigūnas sakė, kad neatitikimas galėjo įvykti tiesiog dėl elektroninės sistemos klaidos ir nebūtinai reiškia, kad įmonė atliko neteisėtų veiksmų.

Šaltiniai pažymi, kad „Caterpillar“ atžvilgiu atliekamas tyrimas dar yra ankstyvoje stadijoje, tačiau patikra ir paskesnis teisminis persekiojimas gali trukti ne vienerius metus. Kol kas kompanijai nepateikta jokių kaltinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius