Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: kauniečių sugalvota dezinfekavimo priemone domisi užsienio klientai

Kaune įsikūrusios bendrovės „Efektyvūs saugos sprendimai“ sukurta patalpų dezinfekavimo technologija „Dezifog“ jau pelnė pripažinimą tiek Europoje, tiek JAV, o preparato poreikį smarkiai sustiprino tebesitęsianti kova su koronavirusu, rašo „Lietuvos rytas“.
Dezinfekcija Kauno „Akropolyje“
Dezinfekcija Kauno „Akropolyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Niekas panašaus veiksmingumo produkto nėra pagaminęs ir šiuo metu negali pasiūlyti rinkai“, – sako bendrovės vadovas Tomas Degutis.

Preparato veiksmingumą patvirtino tyrimai, kuriuos atliko nepriklausoma tarptautinė bendrovė „J.S.Hamilton Baltic“. Pasak jos laboratorinių paslaugų ekspertės Erikos Zakės, tyrimai buvo atliekami siekiant išsiaiškinti „Dezifog“ efektyvumą naikinant tuberkuliozės bei COVID-19 sukėlėjus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dezinfekcija Kauno „Akropolyje“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dezinfekcija Kauno „Akropolyje“

„Tyrimų metu nustatyta, kad „Dezifog“ ypač aktyviai naikina apvalkalus turinčius virusus. Būtent toks yra COVID-19 ligos sukėlėjas", – aiškino E.Zakė.

Lietuvos įmonės išradimu jau susidomėjo klientai užsienyje – ši technologija naudojama Vokietijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Latvijoje, Estijoje. Netrukus pirmoji siunta turėtų pasiekti Jungtinę Karalystę, tačiau dėl šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos kilo nesklandumų muitinėje. Derybos dėl bendradarbiavimo vyksta su amerikiečiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius