-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaidos asociacija ragina netrukdyti žurnalistams dirbti Kauno stadiono atidaryme

Interneto žiniasklaidos asociacija ragina Kauno Dariaus ir Girėno futbolo stadiono atidarymo organizatorius netrukdyti žiniasklaidos darbo renginio metu.
Dariaus ir Girėno stadionas
Dariaus ir Girėno stadionas / „Autokaustos“ nuotr.

IŽA kreipėsi į Kauno savivaldybės ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovus, ragindama atsisakyti ydingos akreditavimo tvarkos žiniasklaidos atstovams per sekmadienį vyksiantį stadiono atidarymą.

Asociacija pabrėžia, kad išskirtinės teisės rodyti šį renginį buvo suteiktos tik nacionaliniam transliuotojui – Lietuvos radijui ir televizijai (LRT).

Tuo metu likusiai žiniasklaidai – televizijoms, naujienų portalams – nustatyta, jog nebus galima filmuoti, fotografuoti ir rengti tiesioginių transliacijų iš bendrų stadiono erdvių, t. y. iš ten, kur žiniasklaidos atstovai galėtų patraukliau pateikti informaciją žiūrovams ir skaitytojams.

Tai daryti bus galima tik iš tam tikrų vietų, kurias nurodo organizatoriai. Tai, pasak IŽA, reiškia, kad akredituotas žiniasklaidos atstovas negalės filmuoti ir kalbinti atėjusių svečių bendrose erdvėse, nebent vaizdo siužetą darytų už stadiono tvoros.

„Numatytos taisyklės ne tik riboja žodžio laisvę, kuri yra įtvirtinta Lietuvos Konstitucijoje, galimybes žiniasklaidos atstovams dalyvauti atidarymo šventėje visose bendrose stadiono erdvėse, filmuoti, fotografuoti, rengti tiesiogines transliacijas, bet ir diskriminuoja šalies žiniasklaidos priemones, kadangi išskirtines teises dirbti šio renginio metu suteikiamos tik visuomeniniam transliuotojui“, – sako IŽA pirmininkė Lina Bušinskaitė.

Jos teigimu, asociacijos nariai „griežtai smerkia“ šią tvarką ir ragina jos atsisakyti.

Kreipimąsi asociacija adresavo ir Seimui, Vyriausybei bei Seimo Biudžeto ir finansų komitetui, pastaruoju metu nemažai dėmesio skiriantiems futbolo klausimams.

L.Bušinskaitė kviečia šventės organizatorius nepamiršti, kad Kauno Dariaus ir Girėno stadionas yra nacionalinės svarbos objektas ir pirmasis futbolo stadionas šalyje, kurio statyboms buvo naudojami mokesčių mokėtojų pinigai.

Asociacija pažymi, kad taip pat nesudarytos galimybės žiniasklaidos atstovams stebėti Kauno mero priėmimo ir į jį atvyksiančių svečių.

Renginys sekmadienį prasidės stadiono atidarymo ceremonija, vėliau vyks LFF finalo rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ bei laimėtojų apdovanojimai. Po jų vyks šou su Lietuvos atlikėjais ir fejerverkais.

Stadiono rekonstrukciją 2018 metais pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau 2020 metų sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidėjo iki 15 tūkst., o visos tribūnos uždengtos stogu.

Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Galutinė stadiono kaina siekia apie 43 mln. eurų – tai apie 10 mln. eurų brangiau lyginant su pradiniu pasiūlymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius