-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet Kaune nekilnojamojo turto mokestis verslininkams mažės, apsileidėliams – didės

Kauno politikai patvirtinti naujus nekilnojamojo turto (NT) mokesčio tarifus 2015 metams – apsileidėliai ir toliau mokės daugiausia, o verslininkams miesto centre mokesčių našta palengvės.
Kauno senamiestis
Kauno senamiestis

Pagrindinis NT mokestis bus 1 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės. Šiemet tarifas buvo nedaug didesnis – 1,1 proc., penktadienį informuoja „Kauno diena“.

Pasak savivaldybės Finansų skyriaus vedėjo Algimanto Lauciaus, kitąmet didžiausią palengvėjimą pajus smulkieji verslininkai ir Naujamiestyje bei Senamiestyje įsikūrusių viešbučių, kavinių, knygynų, antikvariatų, meno galerijų, maitinimo įstaigų savininkai – jiems teks mokėti 0,7 proc. NT mokestinės vertės mokestį, o ne 1,1 proc. mokesčio tarifą, kaip šiemet.

Miesto politikai nepasigailėjo apleistų pastatų savininkų – tiems, kurių nekilnojamasis turtas įtrauktas į Nenaudojamų, naudojamų ne pagal paskirtį, apleistų arba neprižiūrimų patalpų ir statinių sąrašą, kaip ir šiemet, 2015 metais jiems bus taikomas didžiausias – 3 proc. NT mokestis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius