-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje „RESTA 2014“ dalyvių pristatomos naujienos

21-ojoje tarptautinėje statybų ir remonto parodoje „Resta“ dalyvaus 535 dalyviai iš keleto pasaulio šalių. Savo stenduose jie ketina pademonstruoti daugybę naujienų, o kai kurios iš jų Baltijos šalyse pristatomos pirmą kartą. Skelbiame keletą iš jų.
Resta
Resta / Litexpo

Įspūdingas 20 tonų betono mazgas

Šiemet UAB „KEMEK Engineering“ statybų ir remonto parodoje „RESTA 2014“ pristatys mobilų betono gamybos mazgą. Lauko ekspozicijoje bus sumontuotas visas betono mazgas, o ne kuri nors jo dalis. Įspūdingas apie 20 tonų sveriantis ir 100 kv.m. užimantis įrenginys išsiskiria savo mobilumu – greitai pervežamas, sumontuojamas ir paruošiamas darbui. Šio mobilaus betono mazgo našumas siekia iki 60 m3/val. , o valdymo sistema yra visiškai automatizuota.

Vikšrinis asfalbetonio klotuvas

Vikšrinis asfaltbetonio klotuvas Cat® AP555E Baltijos šalyse pristatomas pirmą kartą. Kaip ir bet kuris įrenginys ar mašina, vikšrinis asfaltbetonio klotuvas turi tam tikrus parametrus, kurie gali jį išskirti iš eilės kitų tokio tipo mašinų. Šis klotuvas turi keletą įdomių savybių, kurios, be jokios abejonės, sudomins kelių tiesimo specialistus. „AP555E“ įdiegtos naujausios šios srities technologijos, padedančios maksimaliai didinti darbo našumą bei sujungiančios svarbias savybes: mašinos galingumą, patogumą naudojant, patikimumą ir kuro ekonomiją.

Viena iš ryškiausių inovacijų, įdiegtų šioje mašinoje, tai – važiuoklės Mobil-TrackTM  technologija. Ši pažangi vikšrinės važiuoklės sistema suteikia mašinai išskirtinį stabilumą, manevringumą ir didesnį greitį judant darbo aikštelėje. Tolygaus asfalto klojimo proceso nesugadins joks po važiuokle pakliuvęs akmenukas ar kelio nelygumas. Technologija veikia tokiu principu, kad asfalto klojimo procesas būtų nepertraukiamas, o asfalto danga – tolygi ir vientisa.

Klotuvo automatinis valdymas ir kokybiški komponentai didina technikos bendrą efektyvumą bei mažina klojamos medžiagos sluoksniavimosi galimybę, o tai reiškia geresnę asfalto dangos kokybę. Be to, speciali asfalto garų surinkimo sistema suteikia žymiai daugiau komforto mašinos operatoriui. Ši moderni ventiliavimo sistema surenka ir ištraukia dūmus bei garus, kurie susidaro darbo eigoje, kad jie netrukdytų operatoriui dirbti. Operatoriaus darbą taip pat labai palengvins ir dar viena šioje mašinoje įdiegta inovacija – geresnį matomumą, valdymą ir komfortą užtikrinantis valdymo punktas. Pavyzdžiui, valdikliai ir sėdynė judės kartu su operatoriumi į kairę ir į dešinę – operatoriui tai suteiks galimybę matyti kaip klojamas asfaltas iš abiejų kelio pusių ir lengviau valdyti asfalto klojimo procesą.

Šią išskirtinę mašiną suprojektavo ir pagamino viena stambiausių pasaulyje statybinių bendrovių „Caterpillar“.

Baltos spalvos stogai apsaugos nuo neigiamo karščio poveikio

UAB “ALTIS LTD” statybų ir remonto parodoje „Resta 2014“ pristatys naujienas stogams: baltus atspindinčius šviesą dažus ir specialius priedus. Šiais dažais nudažytos dangos ne tik apsaugos viršutinį namo aukštą nuo perkaitimo, atmosferą nuo šilumos išskyrimo, bet ir pailgins stogo dangos tarnavimo laiką.

Dekoratyviniai dažai padės sukurti skirtingus interjerus

Bendrovė „Decoramentum“ pristatys italų gamintojo „Cebos Color“ dekoratyvinius dažus ir tinkus. Šios sienų dekoratyvinės apdailos medžiagos leidžia sukurti interjere nepaprastai jaukią, elegantišką ir prabangią  atmosferą.  Naudojant  skirtingas dekoravimo technikas, galima išgauti įvairius efektus: sendintų, suskilinėjusių  sienų, natūralaus akmens, betono, smėlėto paviršiaus, aksomo, šilko ar zomšos tekstūros. 

Kai kurių iš šių dažų naudojimas yra labai paprastas, nereikalaujantis patyrusio meistro paslaugų – tereikia paimti į ranką teptuką ir galima džiaugtis išskirtine siena, židiniu ar kitu interjero elementu.

Visi produktai yra ekologiški, puikios kokybės, turi labai geras eksploatavimo savybes: yra patvarūs, paviršius, padengtus šiais dažais ir tinkais galima plauti, daugelį medžiagų galima naudoti vonios, baseinų, virtuvių ir kitose patalpose su didele eksploatacine apkrova.

Šiuolaikinės saugos priemonės išsiskiria stilingumu ir estetika

UAB „DSP Plius“ - viena iš darbo saugos priemonių  lyderių Lietuvoje. „DSP Plius“ jau septintus metus atstovauja tarptautinės kompanijos 3M produktus. Tai  aukščiausios kokybės produktai, sukurti panaudojant naujausias technologijas. Parodos metu bus galima susipažinti su šios kompanijos produktų pasiūla bei naujovėmis: „SecureFitTM“ apsauginiais akiniais, „Speedglas“ suvirinimo skydeliais.

Šiuolaikinės darbų saugos priemonės – tai ne tik saugumo funkcijos užtikrinimas, tai estetika, įmonės reprezentacija. Tokie yra italų gamybos DIKE batai – tikras netikėtumas darbo saugos priemonių srityje.  Batai išsiskiria spalvingumu, išskirtinumu, asocijuojasi su stilinga laisvalaikio avalyne, tačiau puikiai tinka darbui statybose ir ne tik jose.

Iš Vokietijos atkeliavę antbačių dozatoriai – tai dar viena išskirtinė prekė rinkoje, kurią gali pasiūlyti tik UAB „DSP Plius“. Antbačių dozatoriai puikus sprendimas įvairiose verslo šakose. Statybų srityje pasitarnautų organizuojant atvirų durų dienas, kai vyksta naujų patalpų pristatymas – patalpos išliks švarios, nepriklausomai nuo oro ir aplinkos sąlygų. Antbačiai nereikalauja pastangų - patogiai ir greitai  uždedami ant avalynės.

Naujos kartos valymo įrenginiai

Įmonė „Eneka“ pristatys naujos kartos ciklinio veikimo buitinių nuotekų valymo įrenginius, pagrįstus biologinio reaktoriaus sekos (SBR) principu. Šis metodas puikiai pakeičia ir pranoksta iki šiol vis dar paplitusią nuolatinio nuotekų srauto technologiją. SBR įrenginiuose, kur nuotekų srautas yra sustabdomas, vanduo valomas iki privalomo lygio ir tik po to tam tikras išvalyto vandens kiekis patenka į aplinką. Skirtingai negu nuolatinio srauto įrenginiuose, kur išvalymo kokybė labai priklauso nuo atitekančių nuotekų srauto greičio, SBR valyklų veikimas nuo to visiškai nepriklauso.

Naujieji įrenginiai skiriami nedideliems objektams – gali aptarnauti iki 6 gyventojų. Jie yra paprastesni ir ekonomiškesni, bet tuo pačiu – tai efektyvus sprendimas nuotekų iš individualių namų valymui. UAB „Eneka“ specialistas Rimantas Plungė privataus namo nuotekų valymui rekomenduoja  SBR technologijos naujovę – ypač ekonomišką buitinių nuotekų valymo įrenginį „Puroo“. Pasak specialisto, tai yra idealus metodas esant dideliam nuotekų srauto svyravimui, įrenginys pasižymi dideliu veikimo rezervu ir patikimumu. Be to, įrenginys labai taupus. „Bandymų metu nustatyta, kad elektros energijos poreikis vienam gyventojui nesudaro nė 40 kWh per metus. Įrenginio priežiūrą palengvina paprastas aptarnavimas ir maži priežiūros kaštai. Pirminio valymo pakopa užtikrina patikimą dumblo nusodinimą bei lengvų teršalų, pavyzdžiui, riebalų, atskyrimą, o intervalas tarp atsirandančio poreikio ištuštinti nusodintuvą – labai ilgas, todėl įrenginio savininkui ši problema nekelia rūpesčio ištisus metus“, - įrenginio privalumus vardina R. Plungė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius