-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangius Londono apartamentus rusai keičia į garažus

Rusai vis rečiau įperka nekilnojamąjį turtą Didžiojoje Britanijoje. Tačiau vis didesnį populiarumą rusų akyse įgauna automobilių stovėjimo vietos, sandėliai ir bendrabučių kambariai. Šiandien tai labiausiai įperkamos investicijos Londone, padėsiančios gauti pajamas užsienio valiuta, rašo naujienų svetainė gazeta.ru.
Gyvenamasis rajonas Londone
Gyvenamasis rajonas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie leidimą gyventi Didžiojoje Britanijoje taip pat mąsto vis mažiau rusų, to priežastis ta pati – pernelyg aukšta kaina.

NT konsultavimo bendrovės „Knight Frank“ skaičiavimais, 2015 m. apie 60 proc. rusų pirkinių Didžiojoje Britanijoje sudarė būtent įvairaus pobūdžio nebrangus turtas, pradedant kambariais studentų bendrabučiuose, baigiant sandėliukais.

Dar vienoje Londone įsikūrusioje NT agentūroje „W1 Evans“ dirbanti Nina Misovskaja pažymėjo, kad rusakalbiai klientai pigiais objektais yra susidomėję būtent dėl to, kad jie leidžia net ir įdedant nedaug pinigų nuolat gauti stabilias pajamas užsienio valiuta.

Kaip pažymi ekspertai, tuo pačiu metu smarkiai sumažėjo rusų susidomėjimas galimybe gauti leidimą gyventi Didžiojoje Britanijoje.

Viena vertus, tai susiję su smarkiai atpigusiu rubliu, kita vertus, dėl to kaltas ir itin smarkiai pabrangęs mokestis už leidimą gyventi Britanijoje.

Anksčiau norint gauti šį leidimą, šalyje reikėjo investuoti 1 mln. svarų, tačiau 2014 m. investicijų riba buvo pakelta iki 2 mln. svarų sterlingų.

Pastaruoju metu taip pat pastebėta, jog rusai vis dažniau perka naujos statybos butus Londone, kurie kainuoja gerokai pigiau už esančius centrinėje miesto dalyje ir dažnai yra vertinami iki 1 mln. svaro sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius