Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vietoje ledo ir teatro arenos – „Hanner“ daugiabučiai su vaizdu į Gedimino pilį

Vilniaus Olimpiečių gatvėje, ledo rūmų ir krepšinio bei teatro arenų paskirtį atlikęs statinys pirmadienį pradėtas griauti, o sklype atlaisvinama vieta nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ prestižinės klasės būstams.
Vilniaus Teatro arena
Vilniaus Teatro arenos jau nebėra / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovės valdybos pirmininkas Arvydas Avulis tikina, kad kol kas „Pilies apartamentų“ vardą įgijęs prestižinės klasės butų projektas yra projektavimo stadijoje, tačiau potencialūs būsto pirkėjai jau gali susipažinti su brėžiniais ir išsirinkti jiems labiausiai patinkantį būstą.

Projekto vertės „Hanner“ valdybos pirmininkas nekomentavo.

1,4 ha dydžio sklypą, kuriame anksčiau buvo įsikūrę Ledo rūmai, o vėliau Teatro arena, „Hanner“ dukterinė įmonė UAB „Promola“ įsigijo dar šių metų balandį, pirkdama Žalgirio stadioną bei aplinkinėje teritorijoje esančius NT objektus.

„Tikimės, kad griovimo darbus užbaigsime iki gruodžio mėnesio. Šiuo metu vyksta projektavimo darbai – projektuojame prestižinės klasės būstus ir tikimės, kad gruodį pavyks gauti leidimą statybai“, – apie bendrovės planus 15min.lt pasakojo A.Avulis.

Projekto vertės „Hanner“ valdybos pirmininkas nekomentavo.

A.Avulis pridūrė, kad remiantis detaliuoju vietovės planu, statomi namai bus keturių aukštų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arvydas Avulis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arvydas Avulis

„Neprasti bus ten tie butai“, – pridūrė A.Avulis.

„Žvėryne parduodame nuo 1500 iki 2000 (eurų), tai galvoju kiek čia jie gali kainuoti, tikriausiai geresnė vieta negu Žvėrynas, tai apie 3000“, – paklaustas apie galimą 1 kv. m kainą „Pilies apartamentuose“ juokavo verslininkas.

„Kainodara gimsta paskutinėje stadijoje, kai turime projektą“, – teigė A.Avulis.

Verslininkas 15min.lt trumpai papasakojo ir apie planuojamas statybas 6,5 ha Žalgirio stadiono vietoje.

Jis teigė, kad statybų stadiono vietoje projektų bus griebtasi gruodžio mėnesį, pabaigus „Pilies apartamentų“ projektavimo darbus, o realius statybų darbus tikimasi pradėti jau kitų metų viduryje.

„Būtų gerai gal pradėti nuo viešbučio statybos, jeigu Sporto rūmai bus paversti Kongresų centru. Tačiau kol kas projektuoti nepradėjome“, – apie būsimus „Hanner“ planus užsiminė A.Avulis, pabrėžęs, kad Žalgirio stadiono vietoje statybų darbai truks apie dešimt metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius