-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Butkevičius: „Gazprom“ sprendimas trauktis iš Lietuvos neturės įtakos dujų kainai

Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ apsisprendus parduoti dujų įmonių „Amber Grid“ ir „Lietuvos dujos“ akcijų, premjeras pareiškė, toks sprendimas naudingas Lietuvai ir neturės įtakos dujų kainai ateityje.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kalbant apie „Lietuvos dujų“ akcijas, galima užtikrinti, kad tai neturės įtakos dujų kainai, nes sutartis, kurioje užfiksuota dabartinė kaina, galioja iki 2015 metų pabaigos. Tikimės, kad ir naujojoje sutartyje nuo 2016 metų dujų pirkimo sąlygos nepablogės, tai priklausys nuo tolesnių derybų su „Gazprom“, – BNS sakė A.Butkevičius.

„Abi įmonės yra pelningos ir stabiliai veikiančios įmonės, todėl tai galėtų sudominti investuotojus“, – pridūrė premjeras.

Anot jo, kita įmonė – „Amber Grid“ yra strateginė, todėl valstybei netiesiogiai valdant jos akcijas, tai palengvina trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimą. Be to, akcijų išpirkimas reiškia, jog sustiprėja šalies energetinis saugumas.

„Tai faktiškai mes jau galim kalbėti, kad trečiąjį energetikos paketą mes gana sėkmingai įgyvendinam ir kaip mes sugebėsime tvarkytis, taip ir užtikrinsime energetinį saugumą. Bet, aišku, energetinio saugumo požiūriu esame sustiprėję ir jokių išorinių poveikių tikrai yra nebeįmanoma daryti“, – Seime ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Premjero atstovė Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS ketvirtadienį patvirtino, kad gautas oficialus „Gazprom“ raštas apie sprendimą parduoti akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius