-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Butkevičius: SGD terminalo statyba vyksta be vėlavimų

Premjeras sako, kad suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybos Klaipėdos uoste vyksta be vėlavimų. Algirdas Butkevičius pripažino, kad anksčiau buvo tam tikrų ginčų su krantinės statybos rangove Latvijos bendrove BMGS, tačiau dabar jie išspręsti.
SGD krantinė
SGD krantinė / AB „Klaipėdos nafta“ nuotr.
„Prieš dvi savaites buvo smulkių nesutarimų, po to rangovas pradėjo dirbti trimis pamainomis, priėmė papildomai 20 darbuotojų. Šiandien buvau vietoje, stovėjau ant platformos, kur vyksta betonavimo darbai. Tas atsilikimas beveik likviduotas ir priekaištų generaliniam rangovui nebeliko“, – BNS telefonu sakė A.Butkevičius, kuris penktadienį apsilankė projektą įgyvendinančioje „Klaipėdos naftoje“ ir apžiūrėjo statybvietę.

Anot premjero, darbų intensyvumas padidėja iš karto, kai tik jis atvažiuoja į Klaipėdą. Vėl apžiūrėti statybvietę jis ketina rugpjūčio pabaigoje.

Prieš dvi savaites buvo smulkių nesutarimų, po to rangovas pradėjo dirbti trimis pamainomis, priėmė papildomai 20 darbuotojų.

Po to, kai liepos 10-ąją premjeras apžiūrėjo terminalo statybą, Vyriausybė šią savaitę jau priėmė kai kuriuos sprendimus, kurie turėtų paspartinti darbus. Tuomet skelbta, kad statybvietėje bus dirbama trimis pamainomis, o BMGS papildomai skyrė 10 darbininkų.

A.Butkevičius liepos pradžioje tikino, kad darbai nevėluoja, tačiau reikia didinti našumą, nes grafikas yra įtemptas.

SGD terminalui skirtas laivas „Independence“ dabar yra netoli Sueco kanalo, skiriančio Raudonąją ir Viduržemio jūras. Laivas gegužės viduryje paliko didžiausią pasaulyje Pietų Korėjos Ulsano laivų statyklą „Hyundai Heavy Industries“. Nuo to laiko jis jau nuplaukė apie 14 tūkst. kilometrų, iki Lietuvos jam dar liko plaukti daugiau nei 10 tūkst. kilometrų.

Skelbta, kad laivas į Klaipėdos uostą atplauks spalio pabaigoje, o SGD terminalas turėtų pradėti veikti gruodžio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius