Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Lukašenka: Astravo atominė elektrinė bus pastatyta

Baltarusija neketina atsisakyti branduolinės jėgainės Astrave statybos, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.
Aliaksandras Lukašenka.
Aliaksandras Lukašenka. / „Scanpix“ nuotr.

„Mes ją vis tiek pastatysime, kad ir kaip kažkas to nenorėtų. Pastatysime abu energijos blokus. (...). Mūsų kaimynams, kurie taip nerimauja dėl mūsų jėgainės statybos. Visų pirma, saugumas – tai mūsų rūpestis. Pirmiausia mes suinteresuoti jos saugumu“, – Minske vykstančioje Baltarusijos mokslininkų konferencijoje trečiadienį kalbėjo A.Lukašenka.

„Vietoj šio projekto „torpedavimo“ aš jau siūliau drauge pagalvoti dėl bendro jos eksploatavimo. Ši jėgainė galėtų aprūpinti elektra ne tik Baltarusiją, bet ir kaimynines valstybes“, – pabrėžė jis.

A.Lukašenka pakartojo, jog Lietuva galėtų nukreipti į Astravą branduolinės energetikos specialistus, dirbusius uždarytoje Ignalinos atominėje elektrinėje.

Baltarusija tikisi, jog pirmasis Astravo AE reaktorius pramoninei elektros gamybai bus parengtas ne vėliau 2019 metų pabaigos, o antrasis reaktorius pradės veikti 2020 metų viduryje.

Astravo AE bus įrengti du VVER projekto reaktoriai, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Jėgainės statyba finansuojama Rusijos valstybine paskola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius