-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Sekmokas: „Gazprom“ nusprendė parduoti energetikos įmonių akcijas

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ po 10 metų veiklos Lietuvos dujų sektoriuje nusprendė parduoti jo valdomas įmonių „Lietuvos dujos“ ir „Amber Grid“ akcijas, teigia buvęs energetikos ministras, dabar nepriklausomas konsultantas Arvydas Sekmokas, remdamasi nepatvirtintomis žiniomis.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Turiu tokią nepatvirtintą informaciją, kad „Gazprom“ nusprendė parduoti akcijas. Aš nežinau, ar tai pasitvirtins, bet panašu, kad tai gali būti tiesa“, – BNS ketvirtadienį sakė A.Sekmokas.

Jis teigė nežinantis tikslaus „Gazprom“ sprendimo, tačiau svarstė, kad įmonė parduos ir „Lietuvos dujų“, ir „Amber Grid“ akcijas: „Detalių nežinau, bet manau, kad sprendimas būtų dėl abiejų įmonių“.

A.Sekmoko manymu, akcijų pardavimas būtų teigiamas žingsnis.

„Tai būtų labai svarbi žinia Lietuvai, tai būtų rimtas žingsnis į tokį energetinį savarankiškumą. Aišku, užsienio investicijos yra svarbu, tačiau manau, kad valstybė strateginę infrastruktūrą turėtų valdyti pati“, – tikino buvęs energetikos ministras.

Anot jo, tai, kad „Gazprom“ nebeturėtų akcijų Lietuvos bendrovėse, ilgalaikėje perspektyvoje turėtų pagerinti Rusijos ir Lietuvos santykius, nes tarp valstybių dingtų trintis.

„Aš manau, tie prieštaravimai, priešpriešos po truputį nueis į praeitį ir tai teigiamai atsilieptų Lietuvos-Rusijos santykiuose ir ženkliai sumažėtų ta trintis“, – sakė A.Sekmokas.

Po dešimtmečio buvimo Lietuvoje gegužę pasitraukė ir Vokietijos koncernas „E.ON“ Ruhrgas International“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius