Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ atsigabena pirmąjį šiemet SGD krovinį

Didžiausia šalies dujų vartotoja Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ atsigabena pirmąjį šiemet suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinį. Iki šiol šiemet bendrovė naudojo Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ tiekiamas dujas.
Į azoto rūgšties cecho statybas „Achema“ investavo 21 mln. eurų
Į azoto rūgšties cecho statybas „Achema“ investavo 21 mln. eurų / „Achema“ nuotr.

Portalo marinetraffic.com duomenimis, „Statoil“ dujas iš Norvegijos šiaurės gabenantis dujovežis „Arctic Princess“ į Klaipėdą turėtų atplaukti šeštadienį ryte.

„Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas BNS patvirtino, kad atplaukiantis krovinys bus skirtas Jonavos bendrovei.

Norvegijos „Statoil“ dujas taip pat perka dujų prekybos įmonė „Litgas“, tačiau pastarosios atstovas Paulius Jakutavičius BNS teigė, kad artimiausias įmonei skirtas krovinys turėtų atplaukti gegužės pabaigoje.

Apie du trečdalius viso metinio dujų kiekio (apie 9 mln. megavatvalandžių, MWh) „Achema“ šiemet ketina įsigyti iš „Gazprom“, jos perkamos šaltuoju metu laiku, kai yra pigesnės nei SGD. Likusią dalį įmonė perka iš „Statoil“ ir dujas atsigabena per Klaipėdos SGD terminalą.

Paskutinį kartą SGD krovinys į Lietuvą atplaukė kovo viduryje, tuomet „Statoil“ krovinys buvo skirtas bendrovei „Litgas“.

Klaipėdos SGD terminalu turėtų naudotis ir dujų tiekėja „Lietuvos dujų tiekimas“, kol kas nepasirašiusi sutarčių su SGD prekybininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius