Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ pasirašė sutartį su „Gazprom“

Didžiausia šalies dujų vartotoja Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ šiais metais degins daugiau Rusijos koncerno „Gazprom“ dujų. BNS žiniomis, bendrovė iš Rusijos šiemet ketina įsigyti apie du trečdalius jai būtino kiekio – apie 870 mln. kubų. Likusią dalį, kaip ir pernai, ji pirks iš Norvegijos „Statoil“.
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Achema, AB Gazprom

Gamyklą valdančio koncerno „Achemos grupė“ valdybos pirmininko pavaduotojas Gintaras Balčiūnas BNS patvirtino, kad praėjusią savaitę įmonė pasirašė dujų tiekimo sutartis su „Gazprom“ ir „Statoil“.

„Taip, sutarta, sutartis (su „Gazprom“ – BNS) yra pasirašyta. (...) Trukmės nenorėčiau atskleisti, nes sutartyje tai įrašyta kaip konfidencialu. Bet faktą galiu patvirtinti, kad sutartis yra pasirašyta su „Gazprom“, ir „Achema“ kitais metais pirks dujas iš „Gazprom“, (...) o dalį dujų pirks per terminalą iš “Statoil„, – BNS sakė G.Balčiūnas.

Jis teigė nenorintis atskleisti, kiek dujų „Achema“ įsigis iš kiekvieno tiekėjo, tačiau sakė, kad „Gazprom“ dalis bus didesnė.

„Yra sezoniniai dujų kainų svyravimai ir šaltuoju periodu dujas patogiau pirkti iš „Gazprom“, nes paprastai kainos yra geresnės, pigesnės dujos. Vasarą dujų poreikis sumažėja dėl šildymo sezono pabaigos ir kartu krinta jų kaina, tai tokiu atveju vasarą, ne šildymo sezono metu numatoma, kad bus perkama per terminalą, o šaltuoju metų periodu kada dujos pigesnės iš „Gazprom“, tai bus perkama iš „Gazprom“, – aiškino G.Balčiūnas.

Jo teigimu, „Achema“ šiemet suvartos apie 1,3 mlrd. kubų dujų (13,4 mln. megavatvalandžių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius