-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: išvados dėl „Gazprom“ pasiūlymų – pirmadienį

Vyriausybės ekspertų išvados apie Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ pasiūlymus Lietuvai turėtų būti pateiktos pirmadienį, sako premjeras. Pasak Algirdo Butkevičiaus, Lietuvos pozicija pirmadienį dar kartą bus pristatyta šalies prezidentei.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Galiu pasakyti, kad šiuo metu Lietuvos ekspertų grupė baigė paruošti išvadas į pateiktus „Gazprom“ ekspertų pasiūlymus. Tikimės, kad jau pirmadienį tie pasiūlymai bus pateikti. Manau, kad būtų tikslinga, kad tiek viena ekspertų pusė, tiek kita susitiktų, nelauktų, kol vieni kitiems paruoš raštus. Manau, tokiame susitikime turėtų būti didesnis aiškumas, nes jau artėja ruduo, yra kita pusė pozityviai nusiteikusi žiūrėti į dujų kainos sumažinimą“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, trečiadienį energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius su šalies vadove Dalia Grybauskaite sutarė, kad kitą savaitę bus suderintas atsakymas „Gazprom“.

„(J.Neverovičius – BNS) pristatė, kokius teiks pasiūlymus arba kokie ruošiami atsakymai į jų dokumentą, ir susitarta, kad pirmadienį mes su energetikos ministru dar kartą susitiksim su prezidente. Dar sykį suderinsime jau galutinę redakciją“, – sakė premjeras.

Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius trečiadienį pareiškė, kad „Gazprom“ pasiūlymuose jis pasigenda racionalaus požiūrio ir realios padėties vertinimo.

„Galiu pasakyti, kad, atsakydami į „Gazpom“ pasiūlymą, labai aiškiai suformuluosime, kad vis dėlto „Gazprom“ turėtų daug racionaliau vertinti mūsų argumentus ir daug objektyviau vertinti aplinkybes rinkoje ir atitinkamai daryti išvadas“, – LTR televizijai sakė J.Neverovičius.

Tačiau ministras „Gazprom“ pasiūlymų išsamiai nekomentavo.

Pasak neoficialių šaltinių, „Gazprom“ suprato, kad ES Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimas yra negrįžtamas procesas ir dabar bando derybas pakreipti sau naudinga linkme.

A.Butkevičius anksčiau teigė, kad atsakymus „Gazprom“ norima pateikti kuo greičiau, nes artėja žiema ir Lietuva norėtų susiderėti dėl mažesnės dujų kainos.

„Gazprom“ pasiūlymus Vyriausybė gavo praėjusį penktadienį, po to, kai „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris rugsėjo 5 dieną pažadėjo juos pateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius