Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: „Tikslas vienas – 2014-aisiais turėti SGD terminalą“

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje ketvirtadienį viešėjęs premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad Suskystintų gamtinių dujų terminalas yra valstybės prioritetinis objektas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pagrindinis tikslas – 2014-aisiais turėti šį objektą pastatytą“, – aiškino premjeras. Anot jo, susitikime už uždarų durų ministrais, uosto direkcijos, „Klaipėdos naftos“ vadovais aptartos galimos grėsmės terminalui. Ministro pirmininko teigimu, SGD terminalo projektas turi būti nuolat kontroliuojamas ir prižiūrimas. 

A.Butkevičių neramina tai, kad Klaipėdos pietinio aplinkkelio detalusis planas atsidūrė teisme. Taip pat galimos korekcijos uosto įplaukos kanale. 

„Apie terminalo finansavimo modelį kol kas nekalbėjome, tačiau komerciniai bankai paskutinio susitikimo metu išreiškė palankumą naujajai Vyriausybei. Jie norėjo užsitikrinti, ar Lietuva rems šį projektą“, – aiškino premjeras. Anot jo, už uždarų durų nekalbėta ir apie galima „Achemos“ prisijungimą prie šio projekto. 

Kol kas nėra aišku ir ar bus pakeista vadinamoji 25 proc. taisyklė, įtvirtinta terminalo įstatyme. Pagal ją, vartotojai privalėtų ketvirtį reikalingų dujų nupirkti iš šio terminalo. Daugiausiai dujų suvartojančios kompanijos apskundė šią nuostatą Europos Komisijai dėl esą varžomos konkurencinės laisvės. „Laukiame komisijos išvados. Ši taisyklė anos Vyriausybės buvo priimta be jokios diskusijos ir dialogo“, – teigė A.Butkevičius. 

Planuojama, kad dujų terminalas pradės veiklą ir dujas tieks į Lietuvos rinką 2014 metų pabaigoje. Jau paskelbtas konkursas uosto gilinimo darbams atlikti. Pasak premjero, tikimasi, jog projektavimo darbai bus baigti per 2013-uosius metus, kad nuo 2014-ųjų prasidėtų realus uosto gilinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius