Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: Turkmėnijai pastačius SGD terminalą, Lietuva galėtų importuoti dujas

Lietuva galėtų importuoti dujas iš Turkmėnijos, kai tik ši baigs statyti dujų eksportui skirtą terminalą, teigia premjeras Algirdas Butkevičius. Pasak jo, dujų turtinga Turkmėnija ketina per trejus metus pastatyti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą – iš jo laivais būtų galima plukdyti dujas į Lietuvą.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jie yra numatę investuoti ir į vamzdynų plėtrą tiek į Vakarų šalis, tiek į uostą. Aš manau, pigesnė galimybė būtų, kada jie turės suskystintų dujų terminalą – tai yra numatyta turėti po trejų metų. Manau, artimiausia galimybė būtų Lietuvai apsirūpinti dujomis laivais iš Turkmėnijos“, – BNS iš uostamiesčio Turkmėnbašio telefonu sakė A.Butkevičius.

Turkmėnija kaip vieną iš dujų tiekimo Europai alternatyvų svarsto dujas tanklaiviais gabenti į Azerbaidžano sostinę Baku, o iš jos geležinkeliais – iki Juodosios jūros uostų Gruzijoje, kur dujos vėl būtų perkraunamos į tanklaivius, skelbia naturalgaseurope.com.

Su oficialiu vizitu Turkėnijoje viešintis premjeras sakė, kad buvo supažindintas su Turkmėnbašio uosto plėtros planais, kuriuos įvykdžius, šalis galės pradėti dujų eksportą.

„Buvo mums pristatyta uosto plėtra – paskelbtas konkursas ir pripažinti nugalėtojai (SGD terminalo – BNS), statyti šalia esančio uosto naują uostą. (...) Buvo pasakyta, kad po to galės eksportuoti (dujas – BNS), tai tokia galimybė atsirastų Lietuvai dar iš vieno šviežio šaltinio pirkti suskystintas dujas“, – BNS teigė A.Butkevičius.

Premjeras, su oficialiu vizitu iki trečiadienio viešintis Turkmėnijoje, antradienį ketina susitikti su Turkmėnijos prezidentu Gurbanguliu Berdimuhamedovu, dalyvaus Lietuvos ir Turkmėnijos verslo forumo atidaryme.

Turkmėnija užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal gamtinių dujų atsargas ir įeina į medvilnės augintojų dešimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius