-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 22 /19:47

Algirdas Butkevičius: „Žurnalistai mane ne taip suprato, VAE nepritariam“

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius tikina, kad Visagino atominės elektrinės projektas Lietuvai per brangus, o žurnalistai netinkamai interpretavo jo žodžius. Po valdančiosios daugumos pasitarimo Seime Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis žurnalistams sakė, kad VAE projektas turėtų atpigti 30–40 proc., kad jį būtų galima tęsti.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Konservatorių pasiūlytas projektas yra neracionalus ir jam nebus pritarta“, – sakė A.Butkevičius.

„Galiu pasakyti, kad tai yra netiesa. Mes esam branduolinės energetikos šalis, nes turime uždaryti senąją Ignalinos atominę elektrinę. Bet aiškiai yra pasakyta, kad mes dabartinio Visagino atominės elektrinės projekto negalime įgyvendinti, nes elektros kaina yra per didelė. Dėl to mes turime informuoti savo partnerius, kad jie svarstytų, kokį priims toliau sprendimą“, – paklaustas, ar VAE projektas bus tęsiamas su „Hitachi“ bendrove, sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, VAE projektas Lietuvai per brangus: „Mes esame aiškiai pasakę, kad šitas projektas Lietuvai per brangus. Tai buvo aiškiai pasakyta žurnalistams. Dabar atiduodam projektą regioniniams partneriams ir tegu jie pateikia savo pasiūlymus. Koalicijos partneriai sunerimę arba dėl žurnalistų tyčinio elgesio, arba dėl nesupratimo“, – komentuodamas valdančiosios koalicijos partnerių poziciją sakė A.Butkevičius.

Taip pat žurnalistams buvo išdalintas pranešimas spaudai, kuriame cituojamas premjeras: „Gerbsime piliečių poziciją, išsakytą referendumu. Konservatorių pasiūlytas projektas yra neracionalus ir jam nebus pritarta“.

„Statyti būtų galima, jei projektas atpigtų 30–40 proc.“, – teigė R.Žemaitaitis.

Pasak R.Žemaitaičio, mokslininkų pristatyta studija rodo,kad VAE projektas būtų ekonomiškai nenaudingas. Jo teigimu, būtina įvertinti pigesnės elektros pirkimo alternatyvas. VAE statyti būtų galima, jei projektas atpigtų 30–40 proc. Paklaustas, ar toks scenarijus iš viso įmanomas, R.Žemaitaitis atsakė: „Tai jų reikalas“.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius taip pat nurodė, jog bus siekiama garantuoti bazinį elektros generavimą Lietuvoje, tačiau pirmiausia nurodė biokuro panaudojimo, kogeneracijos, didesnės konkurencijos dujų rinkoje problemų sprendimo svarbą. Paklaustas, kas laukia VAE projekto, ministras teigė, jos jis galėtų būti tęsiamas tik pagerinus projekto sąlygas, tačiau konkrečių skaičių neįvardino.

J.Neverovičius pabrėžė būtinybę divesifikuoti elektros energijos šaltinius ir ilgainiui atsisakyti visuomenės interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) dotavimo. Pasak jo, turi būti sprendžiamas Lietuvos ir Europos elektros sistemų sinhronizacijos klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius