Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Vilniaus ir Kauno klinikų stogų – saulės jėgainės

Antrą mėnesį ant Antakalnyje esančios Vilniaus miesto klinikinės ligoninės stogo veikianti saulės jėgainė jau pagamino daugiau kaip 10 MWh elektros energijos. Tikimasi, kad ši jėgainė kasmet pagamins 14 proc. visos ligoninei reikalingos elektros energijos – apie 240 MWh.
Vilniaus m. klinikinės ligoninės saulės jėgainė
Vilniaus m. klinikinės ligoninės saulės jėgainė / Aplinkos ministerijos nuotr.

Jėgainė įrengta siekiant tausoti aplinką – apie 170 tonų anglies dioksido per metus jau nebebus išmetama į atmosferą. Tiek teršalų susidarydavo naudojant iškastinį kurą tokiam pačiam elektros energijos kiekiui pagaminti.

279 kW galios jėgainė įrengta iš Klimato kaitos specialiosios programos, kurią administruoja Aplinkos ministerija, lėšų. Tam buvo skirta 479 tūkst. eurų.

Dar galingesnė saulės jėgainė bus įrengta ant Kauno klinikinės ligoninės pastatų (Josvainių g. 2 ir Baltijos g. 120). Kaip sakė Aplinkos ministerijos Taršos prevencijos departamento direktorius Vitalijus Auglys, tai bene didžiausias Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis remiamas projektas atsinaujinančių energijos išteklių naudojimui skatinti. Jam skirta 1,3 mln. eurų.

Planuojama, kad ši 717,5 kW galios jėgainė per metus vidutiniškai pagamins 37 proc. visos Kauno klinikinei ligoninei reikalingos elektros energijos – apie 640 MWh. Jai pradėjus veikti, į aplinką išmetamo anglies dioksido kiekis kasmet turėtų sumažėti apie 450 tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius