Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antikorupcijos komisija svarstys „Lietuvos energijos“ projektus Vilniuje ir Kaune

Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienį svarstys valstybės valdomos grupės „Lietuvos energija“ Vilniuje ir Kaune plėtojamus kogeneracinių jėgainių projektus, anksčiau sulaukusius premjero kritikos.  
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Posėdyje dalyvaus buvęs energetikos ministras, dabar – susisiekimo ministras Rokas Masiulis, aplinkos viceministras Dalius Krinickas, Valstybinės energetikos inspekcijos (VEI) Planavimo ir kontrolės skyriaus vedėjas Andrius Daščioras, Konkurencijos tarybos atstovai.

Premjeras Saulius Skvernelis gegužę pavadino „Lietuvos energijos“ projektus Vilniuje ir Kaune korupciniais. Jo teigimu, dvi „abejotinos reikšmės“ ir „gyventojus nuodijančios“ šiukšlių deginimo gamyklos Vilniuje ir Kaune kai kuriems buvusiems Vyriausybės patarėjams, „Lietuvos energijos“ ir specialiųjų tarnybų darbuotojams buvo svarbiau nei Vokietijos energetikos bendrovės „Danpower“ projektas, todėl šią įmonę jie nutarė eliminuoti.

„Lietuvos energijos“ vadovas Darius Maikštėnas po susitikimo su premjeru praėjusią savaitę paskelbė, kad grupė sieks sumažinti Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje deginamų atliekų kiekį. Taip pat grupė žada mažinti ir jėgainės sostinėje oro taršą.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas tąkart pabrėžė, kad tarp Vyriausybės ir „Lietuvos energijos“ nėra jokio konflikto. D.Maikštėnas taip pat teigė, jog tarp ministrų kabineto ir grupės ginčo nėra.

Planuojama, kad 345 mln. eurų vertės Vilniaus jėgainė pradės veikti 2019-ųjų pabaigoje, o 150 mln. eurų vertės Kauno jėgainė, statoma kartu su Suomijos kapitalo „Fortum Lietuva“, – 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius