-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Artūras Skardžius: išvados dėl „Lietuvos dujų“ skaidymo ir SGD terminalo bus sušvelnintos

Po premjero kritikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos, kuri aiškinosi buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje, išvados dėl „Lietuvos dujų“ skaidymo ir SGD terminalo bus „aptakesnės ir pašvelnintos“, žada komisijos vadovas Artūras Skardžius.
Laivas-saugykla su dujinimo įrenginiu
Laivas-saugykla su dujinimo įrenginiu / „Klaipėdos naftos“ nuotr.

„Mes (komisija – BNS) tarėmės, kad nesukelti tarptautinio erzelio, atsižvelgiant į sudėtingą tarptautinį kontekstą šiandien, nes tokios situacijos, kai pradėjome dirbti dar nebuvo, galbūt kai kurias formuluotes galėsime pakeisti. Matomai mes šiek tiek jas, formuluotes padarysime aptakesnes, kai ką pašvelninti galėsime – kaip sutarsime su koalicijos partneriais, pamatysime, kokios bus formuluotės šiais klausimais“, – BNS teigė A.Skardžius.

Jo teigimu, komisija kol kas išvadų „Lietuvos dujų“ skaidymo ir SGD terminalo net nesvarstė, bet jis tikino, kad apsispręsta būsią penktadienį.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė BNS teigė, kad yra susitarimas kol kas nepriimti jokių išvadų „tais dviem klausimais“

Tuo tarpu Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė BNS teigė, kad yra susitarimas kol kas nepriimti jokių išvadų „tais dviem klausimais“. Pasak jos, komisijai „reikia dar padirbėti“ – esą tokia buvusi partijos rekomendacija.

„Ji turi pasitikslinti kai ką. Šie klausimai turėtų likti komisijos dispozicijoje – jie neturėtų būti teikiami priėmimui. Komisija turėtų atsakingai pažiūrėti tais dviem klausimais“, – sakė I. Šiaulienė.

Ji neatmeta galimybės pratęsti komisijos veiklą.

A.Skardžius BNS teigė negirdėjęs, kaip kai kurias preliminarias išvadas įvertinimo premjeras.

Algirdas Butkevičius sakė su kai kuriomis komisijos preliminariomis išvadomis nesutinkąs, pavadino jas neatitinkančiomis tikrovės ir mano, jos turėtų būti pakoreguotos. Premjeras išskyrė komisijos poziciją dėl suskystintųjų gamtinių dujų terminalo Klaipėdoje ir trečiojo energetikos paketo.

„Nežinau, ką reiškia neteisingos. Aš už savo išvadas atsakau. Interpretacijos čia. Vieni sako tą, kiti... Nežinau, ką sakė premjeras“, – teigė A.Skardžius.  

Premjeras Socialdemokratų partijos valdyboje neišsakė jokių priekaištų dėl komisijos išvadų: „Pasakė labai ačiū viskas teisinga ir labai didelis darbas padarytas“

Pasak jo, premjeras Socialdemokratų partijos valdyboje neišsakė jokių priekaištų dėl komisijos išvadų: „Pasakė labai ačiū viskas teisinga ir labai didelis darbas padarytas“.

Valdančiųjų atstovų komisijoje pateiktose išvadose įžvelgiama rizika, kad Lietuvos pasirinktas ES trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo būdas – „Lietuvos dujų“ nuosavybės atskyrimas – nėra optimalus valstybei.

Valančiųjų parengtame išvados projekte, be to, daroma išvada, kad Vyriausybė ir Energetikos ministerija galbūt sąmoningai toleravo „Klaipėdos naftos“ veiksmus, prisiimant ekonomiškai nepagrįstus įsipareigojimus sudarant sutartį su „Hoegh LNG“.

Komisija iš 21 klausimo, kuriuos jai suformulavo Seimas, jokios išvados nepriėmė dėl 7-ių – visi jie susiję su SGD terminalu bei trečiojo energetikos paketo įgyvendinimu. Už kai kurias išvadas balsavo ir opozicijai priklausantys komisijos nariai.

2013 metų birželio 11 dieną sudarytos komisijos darbą Seimas jau du kartus yra pratęsęs.

Atsakymus į parlamentarų suformuluotus klausimus dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo, naujos atominės elektrinės statybas ir kitus energetikos projektus komisija turės pateikti iki kovo 28-osios.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius