Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atliekų jėgainės aikštelėje Vilniuje netrukus bus pradėti statybos darbai

Vilniaus miesto savivaldybės administracijai antradienį išdavus leidimą, valstybės valdoma „Lietuvos energijos“ grupė artimiausiu metu ketina pradėti statyti Vilniaus kogeneracinę jėgainę.
Vilniaus kogeneracinės jėgainės statybų pradžios ceremonija
Vilniaus kogeneracinės jėgainės statybų pradžios ceremonija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Grupė skelbia, kad šiuo metu naujosios jėgainės statybų aikštelės paruošimas jau yra įpusėjęs.

Savivaldybės išduotas statybos leidimas buvo derinamas su beveik dvidešimt valstybinių institucijų bei kitų šalių. Rangovai artimiausiu metu pradėti kloti pačios jėgainės pamatus.

„Gautas statybos leidimas pagaliau perkelia darbus iš projektinių brėžinių į statybos aikštelę. Užsitikrinę palankias finansavimo sąlygas ES ir Europos investicijų banko paramą, atsirinkę profesionalius ir patikimus rangos partnerius, žengiame į jėgainės statybų etapą. Planuojame jį užbaigti per dvejus metus, tad pigesnės šilumos ir mažesnių mokesčių už atliekų tvarkymą naudą vilniečiai galės pajusti jau 2019 metų šildymo sezono laiku“, – pranešime spaudai teigia Vilniaus kogeneracinės jėgainės generalinis direktorius Saulius Barauskas.

Vilniaus kogeneracinės jėgainės atliekų deginimo ir bendrus technologinius įrenginius už 178,29 mln. eurų statys tarptautinis konsorciumas, susidedantis iš Vokietijos įmonės „Steinmuller Babcock Environment“, Lenkijos statybų grupės „Budimex“ ir Lietuvos įmonės „Kauno dujotiekio statyba“. Biokuro deginimo įrenginius ir tiekimo infrastruktūrą už beveik 150 mln. eurų statys Lenkijos įmonė „Rafako“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius