Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Atplaukia pirmasis šiemet „Achemos“ SGD krovinys

Šeštadienį į Klaipėdos uostą atplaukia pirmasis šiemet suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas didžiausiai šalies dujų vartotojai, Jonavos trąšų gamintojai „Achema“. Nuo metų pradžios bendrovė naudojo Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ tiekiamas dujas.
Klaipėdos uosto kanalą įveikęs „Independence“ prišvartuotas SGD terminale.
Klaipėdos uosto kanalą įveikęs „Independence“ prišvartuotas SGD terminale. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Portalo marinetraffic.com duomenimis, „Statoil“ dujas iš Norvegijos šiaurės gabenantis dujovežis „Arctic Princess“ į Klaipėdą turėtų įplaukti apie 8 val. ryto.

„Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas BNS šią savaitę patvirtino, kad krovinys bus skirtas Jonavos bendrovei.

Apie du trečdalius viso metinio dujų kiekio (apie 9 mln. megavatvalandžių, MWh) „Achema“ šiemet ketina įsigyti iš „Gazprom“ – rusiškos vamzdynais tiekiamos dujos perkamos šaltuoju metu laiku, kai yra pigesnės nei SGD. Likusią dujų dalį įmonė perka iš „Statoil“ ir jas atsigabena per Klaipėdos SGD terminalą.

Klaipėdos SGD terminalu taip pat naudojasi dujų prekybos bendrovė „Litgas“, ateityje tai turėtų daryti ir dujų tiekėja „Lietuvos dujų tiekimas“, kol kas nepasirašiusi konkrečių sutarčių su SGD prekybininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius