-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Avigdoras Liebermanas: Izraeliui tiekti dujas į Lietuvą būtų sudėtinga

Vilniuje viešintis Izraelio užsienio reikalų ministras santūriai vertina galimybes tiekti dujas į Lietuvą. Avigdoras Liebermanas Vilniuje pabrėžė, kad tai turi būti ekonominis sprendimas, o dėl didelio atstumo jungčių klausimas yra labai sudėtingas.
Avigdoras Liebermanas
Avigdoras Liebermanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes atradome pastaraisiais metais keletą gamtinių dujų telkinių, bet dar laukia ilgos procedūros. Mes dabar esame proceso pradžioje ir vertiname visas galimybes, bet galiausiai tai iš tikrųjų ekonominis sprendimas“, – spaudos konferencijoje trečiadienį Vilniuje teigė Izraelio ministras.

„Lietuva, kaip minėjau, yra viena iš patikimiausių partnerių Europos Sąjungoje, bet atstumas ir jungtys yra labai sudėtingas klausimas. Tačiau, žinoma, mes esame atviri idėjoms“, – pridūrė A.Liebermanas.

Jis svarstė, kad greičiausiai dujotiekis būtų tiesiamas į Pietų Europą.

Paklaustas, ar Izraelio dujos galėtų tapti alternatyva rusiškoms „Gazprom“ dujoms, jis sakė nesąs tikras, ar tam Izraelis turi užtektinai rezervų.

Izraelio gamtinių dujų atsargos siekia 10,1 trln. kubinių pėdų (0,286 trln. kubinių metrų), praneša JAV Energetikos informacijos administracija. Pernai kovą Izraelis pradėjo dujų gavybą netoli Haifos esančiame Tamaro telkinyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius