-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azerbaidžanas pradeda dujų eksporto į Europą projektą

Antradienį Azerbaidžane įvyks „Pietų dujų koridoriaus“ projekto, kurį įgyvendinus dujos iš telkinių Kaspijos jūroje bus tiekiamos į Europą, oficiali pradžios ceremonija, pranešė Azerbaidžano prezidentūra.
Baku
Baku / 123rf.com

„Mūsų dujų atsargos leis 100 ir daugiau metų jas tiekti partneriams. Azerbaidžanas ne tik jau užtikrina regiono energetinį saugumą, bet ir įgijo tokį statusą tarptautiniu mastu“, – pranešime cituojamas Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas.

Pagal „Pietų dujų koridoriaus“ projektą bus sukurta dujotiekių infrastruktūra iki Pietų Europos per Turkiją iš Azerbaidžanui priklausančio dujų telkinio „Šach Deniz“. Viso projekto vertė viršija 40 mlrd. JAV dolerių.

Pagrindinės projekto sudedamosios dalys – „Šach Deniz“ įsisavinimas antruoju etapu, dujotiekio nuo Baku iki Gruzijos pasienio su Turkija pralaidumo didinimas, Transanatolijos (TANAP) dujotiekio statyba, jo sujungimas su Transadrijos (TAP) dujotiekiu, jungiančiu Graikiją, Albaniją, ir Italijos per Andrijos jūrą.

Azerbaidžano dujas šiuo eksporto koridoriumi, kurio metinis pralaidumas bus 10 mlrd. kubinių metų, į Pietų Europą planuojama pradėti pumpuoti 2020 metai. Dar 6 mlrd. kubų dujų kasmet būtų tiekiama į Turkijos vakarinius regionus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius