Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija aptarinėja su Lenkija „Družba“ naftotiekio panaudojimo atbuline eiga galimybes

Baltarusija su Lenkija aptarinėja Rusijos eksporto naftotiekio „Družba“ gijos panaudojimo atbuline eiga galimybes, pranešė Baltarusijos magistralinių naftotiekių operatorės „Gomeltransneft Družba“ vienas vadovų.
Vilniaus liberalaus jaunimo protestas „Išlaisvinti Piotrą!“ prie Baltarusijos ambasados
Baltarusijos vėliava / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lenkija dabar neturi techninių galimybių vienu metu pumpuoti rusišką naftą vamzdynu į save ir iš savęs, tačiau tai galima daryti per tarpus. Tarkime, tris savaites nafta pumpuojama iš Mozyrio (nuo „Družba“ atsišakojimų Baltarusijoje – red.), o savaitę – į Mozyrį. Tai techniškai įmanoma, jei Lenkiją toks mechanizmas tenkintų. Tai mes ir aptarinėjame“, – sakė „Gomeltransneft Družba“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, vyriausiasis inžinierius Andrejus Veryga.

„Šalis (Baltarusija – red.) turėtų turėti stabilias alternatyvaus apsirūpinimo iš visų įmanomų krypčių galimybes“, – pridūrė jis.

A.Veryga priminė, jog pernai pavasarį organiniais chloro junginiais užteršta rusiška nafta iš Lenkijos buvo atgal pumpuojama būtent panaudojant šios „Družba“ gijos atbulinę eigą.

Baltarusija antradienį pranešė išsiuntusi naftos importo pasiūlymus Baltijos šalims, Lenkijai, Ukrainai, Kazachstanui ir Azerbaidžanui. Minskas pripažino, kad derybos su Maskva dėl naftos importo kol kas be rezultatų.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė, kad nafta į Baltarusiją iš kitų šalių gali būti tiekiama geležinkeliais arba panaudojant naftotiekio „Družba“ atbulinę eigą.

Rusija Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklų aprūpinimą žaliava nutraukė sausio 1-ąją, šalims nesutarus dėl kainos. Tiekimas tik iš dalies buvo atnaujintas po kelių parų, smarkiai sumažintomis apimtis.

Abi baltarusių naftos perdirbimo įmonės dabar dirba minimalia apkrova, leidžiančia užtikrinti technologinį perdirbimo ciklą.

Pagrindinis Rusijos naftos eksporto į Europą koridorius „Družba“ Baltarusijoje atsišakoja Vakarų kryptimi į Lenkiją, Vokietiją ir Pietų kryptimi į Ukrainą, Vengriją, Slovakiją, Čekiją. Trečioji, šiaurinė „Družba“ atšaka Baltijos šalių kryptimi nuo 2006-ųjų naudojama tik iki „Naftan“ perdirbimo gamyklos netoli Polocko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius