-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija nori rusiškos naftos tranzito įkainius padidinti ketvirtadaliu

Baltarusija informavo Rusiją apie ketinimus jos naftos tranzito įkainius 2021-aisiais didinti apytikriai 25 proc., agentūrai „Interfax“ pranešė šaltinis Rusijos energetikos ministerijoje.
Tanklaivis su nafta Baltarusijai
Tanklaivis su nafta

Tokį siekį Baltarusija motyvuoja tuo, kad šiemet dėl sumažėjusio Rusijos naftos eksporto, vykdant OPEC+ valstybių kartelio susitarimus, gauta mažiau pajamų iš jos tranzito, taip pat išlaidomis dviejų „Družba“ naftotiekių gijų sujungimui.

Beje, pastarasis projektas Rusijai ne tik kad neaktualus, bet neparankus – skirtas alternatyvios rusiškai naftos tiekimui Baltarusijos perdirbimo gamykloms.

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis valstybės koncernas „Belneftechim“ šios informacijos nekomentuoja, o Rusijos „Transneft“ tokios paraiškos gavimą iš Baltarusijos patvirtino, bet jos turinio neatskleidė.

Pastarąjį kartą Baltarusija Rusijos naftos tranzito įkainius didino nuo šių metų vasario – 6,6 proc., po daugiau negu mėnesį trukusių dvišalių derybų, per kurias Minskas siekė, kad jie didėtų 16,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius