Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija siūlo Lenkijai tarpininkauti eksportuojant Astravo AE elektrą į ES

Baltarusija siūlo Lenkijai bendradarbiauti ieškant galimybių į Europos Sąjungą eksportuoti elektrą, kurią gamins Astravo branduolinė jėgainė.
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“ / BelAEC paskyros feisbuke nuotr.

„Pirmąjį Astravo atominės elektrinės reaktorių planuojame įjungti 2018 metais. Manau, kad mes galėtume labai sėkmingai bendradarbiauti baltarusiškos elektros eksporto į ES srityje. Lenkija galėtų šią elektrą naudoti arba tapti jos tranzito toliau į Europą šalimi“, – susitikime su Lenkijos vicepremjeru, finansų ir ekonominės plėtros ministru Mateuszu Morawieckiu Minske kalbėjo Baltarusijos premjeras Andrejus Kobiakovas.

„Šia tema jau buvo aktyviai diskutuota, ir, manau, ji yra perspektyvi“, – pridūrė Baltarusijos vyriausybės vadovas.

50 kilometrų nuo Vilniaus statomoje Astravo AE bus įrengti du rusiški VVER-1200 reaktoriai, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Pirmąjį reaktorių planuojama įjungti ne anksčiau 2018-ųjų antrojo pusmečio, o antrasis reaktorius, pagal dabartinius planus, turėtų pradėti veikti 2020 metais.

Lietuva kritikuoja Baltarusiją, kad statant jėgainę nesilaikoma saugumo standartų. Birželį Lietuvos vyriausybė pritarė elektros, pagamintos Astravo AE ir kitose trečiose šalyse, embargo planui, pagal kurį Astravo AE gaminamos elektros importas į Lietuvą, o kartu ir į kitas ES šalis, bus ribojamas bus per elektros biržos „Nord Pool“ Lietuvos zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius