Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23 /16:40

Baltarusijai sustabdžius degalų eksportą, „Klaipėdos nafta“ kol kas rami

Baltarusijos naftos produktų eksporto monopolininkei „Belarusskaja neftenaja kampanija“ (BNK) dėl prasto rusiškos naftos kokybės sustabdžius šviesiųjų naftos produktų eksportą į Baltijos šalis, juos kraunanti „Klaipėdos nafta“ sako tikinti, jog metiniai BNK įsipareigojimai bus įvykdyti.
Degalai
Degalai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame gavę pranešimą iš kliento BNK dėl dalies per „Klaipėdos naftos“ terminalą kraunamų produktų tiekimo pristabdymo ir šiuo metu laukiame iš kliento daugiau informacijos dėl tikslesnių terminų. Su klientu dirbame „take or pay“ sutarties pagrindu, todėl tikime, kad metiniai sutartiniai įsipareigojimai mums bus įvykdyti“, – BNS sakė „Klaipėdos naftos“ naftos verslo direktorius Darius Šilenskis.

Pagal iki šių metų spalio pabaigos galiojančią BNK ir „Klaipėdos naftos“ trejų metų sutartį naftos produktai į Klaipėdą keliauja iš vienintelių dviejų Baltarusijos gamyklų - Mozyrio ir Naftano. Kiek baltarusiškų produktų perkraunama per Klaipėdą, įmonė neskelbia.

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ teigia laukiantys oficialios informacijos iš BNK.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos geležinkeliai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos geležinkeliai“

„Su ja bendradarbiaujame veždami tiek šviesiuosius, tiek tamsiuosius naftos produktus. Didesnę BNK gabenamų naftos produktų dalį sudaro tamsieji naftos produktai“, – BNS komentavo „Lietuvos geležinkeliai“.

BNK pranešė sustabdžiusi benzino ir dyzelino eksportą į Baltijos šalis, Lenkiją bei Ukrainą. BNK generalinio direktoriaus pavaduotojas Sergejus Gribas sakė, jog toks sprendimas priimtas priverstinai sumažinus gamybą naftos perdirbimo įmonėse, nes į jas iš Rusijos nuo praėjusio savaitgalio tekėjo nekokybiška nafta.

Šiuo metu laukiame oficialios informacijos iš Baltarusijos naftos kompanijos BNK. Su ja bendradarbiaujame veždami tiek šviesiuosius, tiek tamsiuosius naftos produktus. Didesnę BNK gabenamų naftos produktų dalį sudaro tamsieji naftos produktai.

S.Gribo žodžiais, BNK siekia susitarti su degalų importuotojais, kad šie nepasinaudotų sutartyse numatytomis sankcijomis dėl įsipareigojimų nevykdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius