-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos ir Lietuvos elektros jungties galimybės bus iš naujo įvertintos

BRELL (Baltarusija, Rusija, Estija, Latvija, Lietuva) energetikos žiedo įmonių specialistai iš naujo įvertins Baltarusijos ir Lietuvos elektros jungties galimybes, atsižvelgdami į būsimos atominės elektrinės Baltarusijoje pajėgumus, pareiškė Baltarusijos energetikos bendrovės „Belenergo“ atstovas.
Elektros laidai
Elektros laidai / BFL nuotr.

Anot jo, tai apsvarstyta Taline vykusiame BRELL komiteto darbo grupės posėdyje, kurio dalyviai informavo vieni kitus apie gamybos ir perdavimo tinklų statybos bei pertvarkymo 2013-2017 metais planus.

„Iki 2017 metų gali įvykti dideli Baltarusijos ir Lietuvos elektros jungties pokyčiai. Tai susiję su būsima AE Baltarusijoje, kurios pirmasis energetikos blokas turėtų pradėti veikti 2018 metais“, – sakė „Belenergo“ atstovas.

Anot jo, ketinama paskaičiuoti maksimalias Baltarusijos ir Lietuvos elektros jungties galimybes.

„Šio darbo tikslas – įvertinti Baltarusijos ir Lietuvos elektros jungtis perspektyvas 2017 metais, atsižvelgiant į nepakankamus gamybos pajėgumus Baltijos valstybėse ir prognozuojamus pajėgumus Baltarusijoje“, – pridūrė „Belenergo“ atstovas.

Jis priminė, jog dabartinis šios jungties pajėgumas yra 1100-1300 megavatų iš Baltarusijos į Lietuvą ir 1350-1750 megavatų iš Lietuvos į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius