Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos spaudoje – vėl pranešimai apie žūtis Astrave, atominė elektrinė tai neigia

Baltarusija neigia pranešimus apie naujus mirtimis pasibaigusius incidentus Astravo AE statybose.
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“ / BelAEC paskyros feisbuke nuotr.

Ketvirtadienį „Radio Svoboda“, remdamasi vietos gyventojų pranešimais, pranešė apie dujų baliono sprogimą statybvietėje, kurio metu žuvo du žmonės. Naujienų portalas „Belapan“ penktadienį rašo, kad, „kai kurių šaltinių duomenimis“, liepos 10 dieną įvykusio sprogimo metu žuvo du suvirintojai. Apie galimai buvusį incidentą rašo ir kiti Baltarusijos naujienų portalai.

Tačiau Baltarusija neigia pranešimus internete apie naujus žmonių mirtimis pasibaigusius incidentus Astravo atominės elektrinės (AE) statybos aikštelėje.

„Sulaukiame klausimų dėl internete pasklidusios informacijos apie naujus incidentus statomoje Baltarusijos AE – neva dėl dviejų suvirintojų žūties, sprogus dujų įrenginiui, taip pat dėl montuotojo, kuris, kritęs iš didelio aukščio, mirtinai susižalojo“, – teigiama Astravo AE spaudos tarnybos pranešime, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

„Todėl įmonė „Baltarusijos AE“ informuoja: mirtimis pasibaigusių incidentų, taip pat sunkias pasekmes sukėlusių nelaimingų atsitikimų, tokių kaip kritimas iš didelio aukščio, 2017 metais statybos aikštelėje nebuvo“, – pažymima pranešime.

Keli Baltarusijos interneto portalai apie mirtimis pabaigusius naujus incidentus statomoje Astravo AE pranešė liepos 20-osios vakare.

„Žuvo du žmonės. Virino kažkokią konstrukciją, įvyko sprogimas, ir abu buvo mirtinai sužaloti. Jie ne iš Astravo rajono, komandiruoti nežinia iš kur, nes čia dirba žmonės ir iš Gardino, ir iš Vitebsko, ir iš Mogiliovo sričių – iš visos Baltarusijos atvyksta. O kiek anksčiau buvo – sprogęs balionas mirtinai sužalojo žmogų“, – portalas svaboda.org citavo incidentų liudininku prisistačiusį neįvardijamą asmenį.

Taip pat skelbiama apie visai neseniai įvykusį dar vieną incidentą – į ligoninę iš būsimos branduolinės jėgainės vietos buvo atgabentas sunkiai sužalotas statybininkas be sąmonės, kuris, kaip spėjama, neišgyveno.

Astravo AE statybose nuolat įvyksta didesnių ar mažesnių incidentų, kai kurie jų baigiasi tragiškai. Kelis tokius įvykius pernai Minskas oficialiai patvirtino tik praėjus keliems mėnesiams po jų.

Nuolatiniai incidentai vos 50 kilometrų nuo Vilniaus statomoje Astravo atominėje elektrinėje Lietuvai kelia abejonių dėl jėgainės saugumo. Jėgainėje bus įrengti du reaktoriai, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Pirmąjį reaktorių planuojama įjungti 2019-aisiais, o antrąjį – 2020 metais. Baltarusija tikina elektrinę statanti saugiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius