-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūroje ties Lietuva iškils dar daugiau naftos platformų

Naftos gavyba Baltijos jūroje ties Kaliningradu Rusijos koncernui pasiteisino, tad jūroje išdygs dar bent dvi platformos. Investicijos į jau esamas platformas Baltijos jūroje neša grąžą, tad Rusijos koncernas ketina daugiau investuoti į naftos paieškas ir gavybą Baltijos jūroje.
"Lukoil" telkinys D6 Kaliningrade
„Lukoil“ platforma D6 Kaliningrade

Energetikos naujienų portalas Oilcapital.ru, remdamasis „Lukoil“ pateikta informacija, skelbia, kad Baltijos jūros šelfe ties Kaliningradu ketinama statyti dar dvi platformas. D18 ir D19 platformos iškils perspektyviais vadinamuose plotuose, o jų statybos prasidės iki šių metų pabaigos.

Taip pat patvirtinti ir dar vienos naftos platformos D33 būsimi geologiniai tyrimai, o D41 platforma bus statoma kitais metais. Šiuo metu „Lukoil“ ieško statybos kompanijų šiai platformai statyti. Konkurso sąlygose skelbiama, kad „Lukoil“ reikalinga kompanija su savo įranga ir personalu, statybos turėtų būti atliktos iki galo, be papildomos pagalbos.

Skelbiama, kad D41 platforma bus nutolusi per 3 kilometrus nuo Kulikovo kaimo, Zelenogradsko srityje. Kulikovo kaimas nuo Lietuvos sienos nutolęs apie 70 kilometrų.

„Lukoil“ užsiminė ir apie dar vienos platformos D29 projektą.

Vasario pradžioje „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas kalbėjo, kad regione planuojama statyti 4 naftos gavybos platformas. „Jų daug ir, veikiančios po vieną, jos gali būti ekonomiškai neefektyvios, bet jeigu pastatytume bendrą infrastruktūrą, tai mes esame tikri, kad jos bus ekonomiškai efektyvios“, – kalbėjo V.Alekperovas. Koncernas į naujų platformų statybas ketina investuoti 140 mlrd. rublių.

Beje, „Lukoil“ prezidentas balandį buvo susitikęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuriam pareiškė, kad koncernas nori išžvalgyti visus telkinius Baltijos jūroje.

„Jau vien tai, ką dabar esame aptikę, leistų padvigubinti atsargas Kaliningrado srityje“, – susitikime su V.Putinu kalbėjo „Lukoil“ vadovas V.Alekperovas.

Baltijos jūros šelfe ties Kaliningradu veikia trys naftos gavybos platformos – D41, D33 ir D6, esantis netoli jūrinės sienos su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius