Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltpool“: šilumos kaina rinkoje šį sezoną mažėjo 17 proc.

Šį šildymo sezoną šilumos kaina aukcionuose buvo 16,7 proc. mažesnė nei pernai, o jos nupirkta 9,9 proc. daugiau, pranešė jų organizatorė Lietuvos energijos išteklių biržos operatorė „Baltpool“. 
Šildymo kaina
Šildymo kaina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Šildymas Kaina

Per 2019-2020 metų šildymo sezoną buvo įsigyta 3,87 TWh šilumos, kai 2018-2019 metų sezono metu – 3,52 TWh. Svertinė superkamos šilumos kaina buvo 2,49 cento už kilovatvalandę (pernai – 2,99 cento už kWh), rodo „Baltpool“ elektroninės šilumos aukciono duomenų valdymo sistemos duomenys.

„Baltpool“ prekybos vadovas Vaidotas Jonutis pastebi, kad pradėjus veikti naujoms katilinėms Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje aukcionuose susidarė didesnė šilumos pasiūla, o kritus kainoms augo prekyba šilumos energija.

„Kritusios šilumos supirkimo kainos atsispindėjo ir galutiniame šilumos tarife vartotojams – šis šildymo sezonas buvo pigiausias per paskutinius 13 metų“, – pranešime teigia V.Jonutis.

Tiekimui šių metų balandį superkamos šilumos vidutinė svertinė kaina buvo 1,69 cento už kWh – 30 proc. mažesnė nei įsigyta tiekimui kovą, rodo vasario pabaigoje surengto šilumos aukciono duomenys. Tai – paskutinis aukcionas šį šildymo sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius