Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankai nori papildomos 350 MW skatinimo kvotos naujiems vėjo parkams

Vėjo energetikai ir jų projektus kredituojantys bankai norėtų papildomos 350 megavatų (MW) skatinimo kvotos naujiems vėjo parkams, Energetikos ministerija sako, kad atsinaujinanti energetika turėtų judėti rinkos sąlygų link, pirmadienį informuoja „Verslo žinios“.
Vėjo turbina
Vėjo turbina / Gizmodo.com nuotr.
Didžiausius šalies vėjo parkų operatorius vienijančios Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos skaičiavimais, papildomi 350 MW vėjo jėgainių viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) sąnaudas padidintų 32-40 mln. eurų (arba 0,32-0,39 cento už kilovatvalandę), tačiau elektros kainą rinkoje sumažintų 77-99 mln. eurų (0,82-1,0 cento už kilovatvalandę).

SEB bankas vėjo parkų projektams iš viso yra suteikęs 160 mln. eurų vertės paskolų, jis finansuoja apie 30 proc. visų Lietuvos vėjo parkų statybų. „Swedbank“ nuo 2006 metų vėjo jėgainių projektams Lietuvoje yra suteikęs apie 300 mln. eurų finansavimą ir taip prisidėjęs prie dešimties 151 MW bendros galios parkų statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius