-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrovės „ORLEN Lietuva“ produktotiekį norima tiesti per „Klaipėdos naftą“

Penktadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto infrastruktūros direktorius Algirdas Kamarauskas bei rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas lankysis įmonėje „ORLEN Lietuva“ aptarti bendradarbiavimo klausimų, tarp kurių ir naftos produktų vamzdyno tiesimas iki jūros.
„ORLEN Lietuva“ gamykloje atidarytas šiuolaikinis sieros gamybos įrenginys
„ORLEN Lietuva“ gamykla / „Orlen Lietuva“ nuotr.

Dar 2013 m. spalio 30 d. naftos perdirbimo bendrovė AB „ORLEN Lietuva“ ir naftos produktų krovos terminalą valdanti AB „Klaipėdos nafta“ pasirašė ketinimų protokolą dėl galimo bendradarbiavimo tiesiant būsimą „ORLEN Lietuva“ produktų vamzdyną iki jūros.

Kaip teigiama įmonės pranešime, „ORLEN Lietuva“, kaip didžiausiai šalies bendrovei ir eksporto lyderei, naujasis produktotiekis yra gyvybiškai svarbus siekiant išlaikyti lietuviškų naftos produktų konkurencingumą pasaulinėse rinkose ir sukuria pagrindą ilgalaikei įmonės veiklai. Tai yra esminis veiksnys, užtikrinantis degalų tiekimą ir regiono energetinę nepriklausomybę. Be to, naftos ir jos produktų transportavimas vamzdynais yra ne tik ekonomiškiausias ir efektyviausias, bet ir ekologiškiausias transportavimo būdas.

„ORLEN Lietuva“ laiko „Klaipėdos naftos“ terminalą viena iš galimų produktotiekio tiesimo krypčių ir jau pradėjo konsultacijas dėl bendradarbiavimo vamzdynu sujungiant Juodeikiuose esančią naftos perdirbimo produktų gamyklą su „Klaipėdos naftos“ terminalo infrastruktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius