-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas reikalauja iš „Siemens“ atsakymų dėl Kryme atsidūrusių turbinų

Vokietijos vyriausybė trečiadienį iš šalies pramonės konglomerato „Siemens“ pareikalavo skubių atsakymų po to, kai dvi kompanijos gamybos turbinos atsidūrė Rusijos aneksuotame Kryme, nepaisant Europos Sąjungos taikomų sankcijų.
„Siemens“
„Siemens“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Dabar būtina kuo greičiau ir išsamiau išsiaiškinti faktus, – Berlyne sakė kanclerės Angelos Merkel atstovas spaudai Steffenas Seibertas. – Tai, pirmiausia, yra „Siemens“ kompanijos atsakomybė.“

Vokietijos valdžia „labai atidžiai stebės“ šį atvejį, pridūrė jis.

Kiek anksčiau trečiadienį pranešta, kad „Siemens“ Maskvos arbitraže pateikė ieškinį Rusijos valstybės koncerno „Rostech“ įmonei „Technopromeksport“, kaltindama ją neteisėtu „Siemens“ gamybos dujų turbinų nukreipimu į Kryme statomą šiluminę elektrinę.

Išankstinio bylos nagrinėjimo data kol kas nepaskelbta.

reikalauja turbinas grąžinti projektui, kuriam jos ir buvo skirtos.

„Technopromeksport“ liepos 6-ąją paskelbus, jog antrinėje rinkoje įsigijo keturis dujų turbinų komplektus, „Siemens“ liepos 10-ąją pareiškė, kad dvi iš keturių Rusijai parduotų dujų turbinų be jo žinios buvo nukreiptos į Krymą, kuriam nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo šį Ukrainai priklausantį pusiasalį, yra taikomos Vakarų sankcijos.

„Patikimais šaltiniais“ besiremiantis „Siemens“ skelbė, kad dvi iš keturių dujų turbinų, kurias jis pristatė Krasnodaro krašto Tamanėje įgyvendinamam elektrinės statybos projektui, „prieš mūsų valią buvo perkeltos į Krymą“, ir „tai yra akivaizdus „Siemens“ turbinų pristatymo sąlygų pažeidimas“.

Kremlius, reaguodamas į šį „Siemens“ pareiškimą, per atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą pareiškė, esą Kryme statomojoje elektrinėje montuojamos Rusijoje pagamintos dujų turbinos.

Pramonės ministras Denisas Manturovas liepos 11-ąją patikslino, jog Krymo elektrinėse bus montuojamos „rusiškos turbinos, kurių gamyboje panaudoti užsienietiški elementai“.

Europos Komisijos oficialus atstovas pranešė, kad dėl šios istorijos nusiųsti paklausimai atitinkamoms Vokietijos žinyboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius