Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billas Gatesas kviečia investuoti milijardus dolerių į švarią energetiką

Turtingiausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Billas Gatesas suvienijo investuotojus iš keleto šalių – visi jei susitarė dėl milijardinių investicijų, skirtų švarios energetikos plėtojimo fondui, rašo naujienų svetainė cnn.com.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas iš bendrovės „Microsoft“ įkūrėjų ir žymus filantropas B.Gatesas savo naująjį fondą, kuriuo siekiama prisidėti prie atsinaujinančios ir gamtai nekenkiančios energijos plėtojimo, žada pristatyti per šiuo metu Paryžiuje vykstančią klimato kaitos konferenciją.

Pagrindinis fondo tikslas – pasitelkiant švarią energetiką kovoti su klimato kaita.

„Atsinaujinančios energijos technologijos, kurias turime šiandien, tokios kaip vėjas ir saulė, padarė didelę pažangą ir gali būti vienas iš kelių į ateities energetiką be anglies dioksido išmetimo. Tačiau turime atrasti daugybę kitų kelių, o tai reiškia, kad turime atrasti naujas prieigas“, – savo pareiškime teigė B.Gatesas.

Tarp naujojo fondo rėmėjų yra Kinijos elektronikos milžinės „Alibaba“ generalinis direktorius Jackas Ma, „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas bei „Virgin Group“ valdytojas Richardas Bransonas.

Be to, kai kurių išsivysčiusių šalių vyriausybės taip pat pažadėjo padvigubinti švarios elektros energijos plėtotei išleidžiamas sumas per ateinančius penkerius metus.

JAV vyriausybės duomenimis, energetikos tyrimams bei plėtrai per metus Vašingtonas skiria apie 5 mlrd. dolerių, tuo tarpu medicinos tyrimams išleidžiama 31 mlrd. dolerių, o gynybos pramonės tyrimams – beveik 70 mlrd. dolerių.

Pranešama, kad fondas didžiausią dėmesį skirs penkioms sritims – elektros gamybai ir saugojimui, transportavimui, naudojimui pramonės įmonėse, žemdirbystei ir projektams, siekiančiais energetikos sistemas paversti efektyvesnėmis.

B.Gateso teigimu, pagrindinis fondo tikslas – pasitelkiant švarią energetiką kovoti su klimato kaita ir užkirsti kelią pasauliniam temperatūros kilimui daugiau nei 2 laipsniais.

Be to, priklausomybės nuo iškastinio kuro sumažinimas atneštų ir ekonominę naudą.

„Tai padėtų milijonams žmonių pabėgti nuo skurdo ir tapti labiau ekonomiškai nepriklausomiems. Be to, tai stabilizuotų energetikos kainas, o tai turėtų dar didesnę įtaką pasaulinei ekonomikai“, – sakė B.Gatesas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius