Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

„Bloomberg“: Lenkija siekia užblokuoti naftotiekį „Družba“

Lenkija reikalauja, kad Europos Sąjunga įvestų papildomas sankcijas Rusijos eksporto naftotiekiui „Družba“, skelbia Lenkijos žiniasklaida, cituodama agentūrą „Bloomberg“.
Naftotiekis „Družba“
Naftotiekis „Družba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Nafta

„Družba“ yra pagrindinis rusiškos naftos eksporto į Europą kelias. Jo maršrutas driekiasi iš Vakarų Sibiro per Rusiją į Baltarusiją, kur išsišakoja į dvi linijas: šiaurinę (Baltarusija, Lenkija ir Vokietija) ir pietinę (Ukraina, Slovakija, Čekija, Vengrija).

Varšuva ketina nutraukti rusiškos naftos perpumpavimo „Družba“ vamzdynu sutartį, pažymi "Bloomberg".

„Visų pirma, Lenkijai reikia sankcijų šiaurinei dujotiekio daliai, kurios taptų teisiniu pagrindu sutarties nutraukimui. Antra, laukiama, kol bus taikomos sankcijos dėl tarifų režimo Vengrijai, Čekijai ir Slovakijai, kurios gauna rusišką naftą pietine „Družba“ linija“, – rašo agentūra.

Lenkijos klimato ir aplinkos ministerija pabrėžė, kad norint imtis tokių priemonių, reikėtų atitinkamų ES lygmens reglamentų, ir pridūrė, kad dėl to tariamasi su Vokietija.

Anot „Bloomberg“, Lenkija suinteresuota „Družba“ sustabdymu, nes „ant kortos pastatytas“ jos naftos perdirbimo milžinės „Orlen“ konkurencingumas.

„Baiminamasi, kad Vengrijos konkurentė MOL įgaus konkurencinį pranašumą, nes turės prieigą prie pigesnės rusiškos naftos“, – agentūra cituoja kalbintus ekspertus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius