Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brent“ kaina buvo perkopusi 43 JAV dolerių už barelį kartelę

Naftos kainos pasaulio rinkoje pirmadienį kopia aukštyn, o „Brent“ rūšies naftos kaina pirmą kartą nuo metų pradžios buvo perkopusi 43 JAV dolerių už barelį kartelę.
Naftos išgavimas Šiaurės Dakotoje
Naftos išgavimas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Brent“ kainoms birželio sandoriams Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 0,86 JAV dolerio, arba 2,05 proc., iki 42,8 JAV dolerio už barelį. Kiek anksčiau pirmadienį kainos buvo šoktelėjusios iki 43,06 JAV dolerio už barelį.

WTI rūšies naftos kainos gegužės sandoriams Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 0,72 JAV dolerio, arba 1,81 proc., iki 40,44 JAV dolerio už barelį.

Rinkoje pastebimas tam tikras optimizmas dėl didžiausių naftos gamintojų susitikimo, kuris vyks Kataro sostinėje ateinantį savaitgalį.

Teigiamą poveikį naftos rinkai tebedaro praėjusią savaitę paskelbti statistiniai duomenys. Energetikos departamento trečiadienį paskelbta ataskaita parodė, kad naftos gavyba JAV ankstesnę savaitę sumažėjo dešimtą kartą per 11 pastarųjų savaičių, o komercinės naftos atsargos sumažėjo beveik 5 mln. barelių.

Taip pat rinkoje pastebimas tam tikras optimizmas dėl didžiausių naftos gamintojų susitikimo, kuris vyks Kataro sostinėje ateinantį savaitgalį. Venesuelos atstovai yra pareiškę, kad pagrindinė naftą eksportuojančių šalių užduotis yra apriboti gavybą, o Azerbaidžano energetikos ministerija pažymėjo, jog palaiko idėją įšaldyti gavybą metų pradžioje buvusiame lygyje.

Pasak analitikų, „šią savaitę naftos rinkoje matysime didelį kintamumą. Bus daug įvairių susitikimo Dohoje dalyvių komentarų ir naftos kainos į juos reaguos. Jeigu koks nors susitarimas bus pasirašytas, kitos savaitės pradžioje mūsų lauks kainų kilimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius