-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brent“ kaina nusileido žemiau 80 JAV dolerių už barelį kartelės

JAV energetikos departamentui paskelbus, kad JAV komercinės „juodojo aukso“ atsargos praėjusią savaitę gerokai padidėjo, naftos kainos trečiadienio vakare dar sparčiau patraukė žemyn.
Naftos gavybos vieta Kalifornijoje
Naftos gavybos vieta Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 1,91 JAV dolerio iki 79,5 JAV dolerio už barelį.

O lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) krito 2,12 JAV dolerio iki 69,8 JAV dolerio už barelį.

JAV energetikos departamento paskelbtais duomenimis, šalies komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 6,49 mln. barelių.

Amerikos naftos institutas (API) anksčiau skelbė, kad atsargos sumažėjo 2,13 mln. barelių, o agentūros „S&P Global Platts“ apklausti ekspertai prognozavo, kad jos padidės vidutiniškai 1,88 mln. barelių.

Naftos atsargos Kušingo terminale – jame saugoma nafta, kuria prekiaujama NYMEX, – išaugo 1,78 mln. barelių.

Tuo tarpu naftos gavyba šalyje sumažėjo 300 tūkst. barelių per dieną ir tai lėmė dalinis gavybos Meksikos įlankoje sustabdymas dėl uragano „Michael“.

Energetikos departamento paskelbta ataskaita taip pat parodė, kad JAV naftos perdirbimo produktų eksportas praėjusią savaitę pasiekė aukščiausią nuo balandžio mėnesio lygį, o vien benzino eksportas buvo trečias pagal dydį šalies istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius