Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brent“ rūšies naftos kaina stabilizavosi, WTI toliau brangsta

„Brent“ rūšies naftos kaina antradienį stabilizavosi, o WTI rūšies nafta toliau brangsta.
Naftos išgavimas
Naftos išgavimas / Zbynek Burival nuotr./ Unsplash nuotr.

Liepos mėnesio ateities sandorių „Brent“ kaina Londono biržoje „ICE Futures“ apie 18 val. Lietuvos laiku, kaip ir ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje, sudarė 34,81 JAV dolerio už barelį.

O birželio mėnesio ateities sandorių WTI kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paaugo 0,7 JAV dolerio, arba 2,2 proc., iki 32,52 JAV dolerio už barelį.

Liepos mėnesio ateities sandorių WTI kaina pakilo 0,35 JAV dolerio, arba 1,11 proc., iki 32 JAV dolerių už barelį.

Dieną anksčiau ir antradienio ryte naftos kainos kilo ir tai visų pirma paskatino pranešimai apie pažangą kuriant vakciną nuo koronaviruso.

JAV biotechnologijų bendrovė „Moderna“ pirmadienį paskelbė, jog pradinio vakcinos nuo COVID-19 tyrimo su žmonėmis etapo rezultatai buvo teigiami.

Bendrovė nurodė, jog per pirmąjį klinikinių tyrimų etapą, kuriame dalyvauja 45 žmonės, buvo nustatyta, jog vakcina mRNA-1273 „apskritai yra saugi ir jos poveikis gerai atlaikomas“.

„Teigiamos naujienos apie kuriamą vakciną nuo COVID-19 praskaidrino nuotaikas ir žaliavų rinkose“, – pareiškė banko „Julius Baer“ vyriausiasis makroekonomistas Norbertas Rueckeris.

Be to, anot jo, „naftos rinka yra sutelkusi dėmesį į stebimą pasiūlos mažėjimą ir požymius, jog paklausa atsitiesia sparčiau negu tikėtasi“.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais, pranešė, jog naftos paklausa Kinijoje beveik sugrįžo į lygius, kurie buvo stebėti prieš tai, kai šalies valdžia ėmėsi karantino priemonių, siekdama sustabdyti koronaviruso plitimą.

Pagal naftos vartojimą Kinija pasaulyje nusileidžia tik Jungtinėms Valstijoms ir spartus „juodojo aukso“ paklausos šioje šalyje atsigavimas jau daro poveikį naftos kainoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius