Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 13

Čekų verslininkas apie dujotiekio rusiškų detalių virsmą „čekiškomis“: mums pažadėjo 5-10 proc. nuo sandorio

„Amber Grid“ pasikliaudamas Lenkijos ir Lietuvos dujotiekio GIPL pagrindinės rangovės „Alvoros“ pateiktais dokumentais iki šiol Čekijos „Petrometal“ įmonę laiko dujotiekio jungiamųjų detalių – flanšų – gamintoja. Tačiau 15min žurnalistams minėtos čekų įmonės savininkas atvirai pripažįsta – jo įmonė nei gamino detales, nei yra už jas atsakinga. Išsamesnės informacijos čekų verslininkas žurnalistams patarė klausti Čekijos gamyklos „MSA“. Šią valdo Kremliui artimų oligarchų įmonė „ETERNO“ – „ChelPipe“ grupės dalis.

2021 metais „Amber Grid“ buvo informuota, kad Lenkijos ir Lietuvos dujotiekio GIPL pagrindinė rangovė „Alvora“, nepaisydama reikalavimų ir nederindama su „Amber Grid“, galėjo sumontuoti dujotiekyje Rusijos oligarchų kontroliuojamo koncerno „ChelPipe“ produkciją.

Pranešta, kad montuojant kai kurias jungiamąsias detales – flanšus, įmonė darbuotojams esą nurodė nušlifuoti „MSA“ gamyklinius ženklus ant jų. „MSA“ – Čekijoje veikianti dukterinė Rusijos metalurgijos bendrovės „ETERNO“ įmonė, „ChelPipe“ grupės dalis.

GIPL dujotiekio Saugumo plane buvo numatytas griežtas reikalavimas – Lietuvos dujotiekio atkarpoje negali būti trečiųjų šalių detalių ir įrangos, visi gamintojai ir tiekėjai privalėjo būti iš anksto pateikti ir suderinti su „Amber Grid“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius