Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 08 /15:08

„Chevron“ pasitraukė iš Lietuvos

JAV energetikos įmonė „Chevron“, kuri pernai pasitraukė iš Lietuvos skalūnų dujų žvalgybos konkurso, uždarė savo biurą Vilniuje bei pardavė turėtas naftos bendrovės „LL investicijos“ akcijas.
„Chevron“
„Chevron“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Portalo vz.lt duomenimis, „Chevron“ pasitraukė praėjusią savaitę. Registrų centrui apie tai turi būti pranešta per mėnesį, tad kol kas informacija oficialiai nėra skelbiama. Šaltinių duomenimis, „Chevron“ rudenį pasitraukus iš konkurso, bendrovei neliko ką veikti Lietuvoje.

„Vyriausybė akcentuodavo, kad tuoj pat viską sutvarkys – visą teisinę bazę, mokesčius ir bus viskas aišku. Tačiau praėjo beveik metai ir nieko nėra padaryta. Tai kaip smūgis skuduru per veidą, kuriam rudenį „Chevron“ atsuko antrą žandą“, – portalui teigė vz.lt. šaltinis.

Po to, kai pernai rudenį skalūnų dujų konkursas buvo nutrauktas, buvo žadama jį vėl skelbti šių metų pavasarį ar vasarą, tačiau iki šiol jis nėra paskelbtas, o politikai nesusitaria dėl šių išteklių apmokestinimo.

Aplinkos ministerija po daugiau nei pusmetį trukusių politikų, mokslininkų ir vietos bendruomenių diskusijų 2013-ųjų rugsėjį rekomendavo Vyriausybei paskelbti „Chevron“ skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nugalėtoja. JAV bendrovė buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Pernai spalį JAV bendrovė pranešė pasitraukianti iš konkurso dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje.

50 proc. „LL investicijų“ akcijų „Chevron“ grupės bendrovė „Chevron Global Energy“ 2012-ųjų spalį už 57,885 mln. litų įsigijo iš kitos bendrovės akcininkės, Lietuvos bendrovės „Tan Oil“.

„LL investicijos“ turi licenciją angliavandenilių išteklių tyrinėjimui ir gavybai Rietavo licenciniame plote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius