-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chevron“ traukiasi, Žygaičiai kovos toliau – kurs Lietuvos piliečių sąjūdį

Žygaičių bendruomenė, aktyviai besipriešinusi „Chevron“ ketinimui Šilutės-Tauragės plote ieškoti skalūnų dujų, triumfuoja. Bendruomenės pirmininkas Jonas Nairanauskas sveikina JAV kompaniją priėmus tokį sprendimą, tačiau tikina, kad bendruomenės nenurims.
Protestas prieš skalūninių dujų paiešką Lietuvoje
Protestas prieš skalūninių dujų paiešką Lietuvoje / Vygintas Skaraitis/BFL nuotr.

„Gerai, kad „Chevron“ susiprato ir pasitraukė iš konkurso. Bet jis pasilieka, kaip pats minėjo, Rietavo plote tęsti darbų, o į šitą plotą patenka ir didžioji dalis mūsų seniūnijos ir nemaža dalis Žemaitijos. (…) Todėl vienaip ar kitaip kontaktuoti su jais teks“, – sakė J.Nairanauskas.

„Chevron“ turi licenciją ieškoti angliavandenilių Rietavo plote. Šilutės rajono Stemplių kaime bendrovė jau ieško ir naftos, ir skalūnų dujų, tačiau aiškina, kad tikisi ten rasti naftos, o skalūnų sluoksnius tik tiria.

Todėl, nepaisant „Chevron“ sprendimo trauktis iš skalūnų žvalgybos ir gavybos konkurso Tauragės-Šilutės plote, Žygaičių bendruomenė nurimti neketina – žada kurti judėjimą.

„Jo pavadinimas būtų skambus, tai galėtų būti Lietuvos piliečių sąjūdis, judėjimas už žemę ir jos turtų išsaugojimą bei teisę spręsti patiems. Tai turi būti didesnis judėjimas, kad nebūtų galvojama, jog tai yra vien tik keli Žygaičių žmonės“, – sakė J.Nairanauskas.

Pasak jo, pati kompanija „Chevron“ nėra problema.

„Čia gali būti ne tik „Chevron“, gali ateiti kitų visokių reikalų, problema yra mūsų ydinga politinė sistema, valdžia. „Chevron“ yra tik pasekmė“, – sakė J.Nairanauskas.

Amerikiečių bendrovė „Chevron“ antradienį Vyriausybei pranešė, jog traukiasi iš konkurso dėl angliavandenilių išteklių naudojimo. Tačiau bendrovė pabrėžia, kad nesitraukia iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius