-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Citigroup“, UBS spėja, kad „Brent“ kaina gali nusileisti iki 30 JAV dolerių už barelį

Bankų „Citigroup“ ir UBS analitikai spėja, kad „Brent“ rūšies naftos kainos gali smukti iki 30 JAV dolerių už barelį, kol rinkoje prasidės atsigavimas.
Nafta
Nafta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sunku nuspėti, iki kokio lygio gali smukti naftos kaina. Pirmąjį pusmetį „Brent“ kaina visai gali kristi iki 30 JAV dolerių už barelį“, – teigia „Citigroup“ analitikas Chrisas Mainas.

Jo nuomone, 2016 metų pirmąjį pusmetį vidutinė „Brent“ kaina sudarys 40 JAV dolerių už barelį, o iki metų pabaigos, sumažėjus gavybai JAV, kaina gali pakilti iki 55–60 JAV dolerių už barelį.

„Jau 2016 metų pradžioje pamatysime, kad naftos gavyba JAV, palyginti su metais anksčiau buvusiu lygiu, ims mažėti. Kai šis scenarijus pasitvirtins, padėtis rinkoje pagerės ir kainos gali stabilizuotis“, – mano UBS analitikas Dominicas Schnideris.

Tuo tarpu „Sanford C. Bernstein“ ekspertai sumažino „Brent“ kainų 2016 ir 2017 metais prognozes iki atitinkamai 50 ir 70 JAV dolerių už barelį. Anksčiau jie prognozavo, kad šiemet vidutinė kaina sudarys 86 JAV dolerius už barelį, o 2017 metais – 95 JAV dolerius už barelį.

2015 metais „Brent“ atpigo 35 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius