Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​„Citigroup“: WTI pigs iki 20 dolerių, tai gali būti OPEC pabaiga

Pastarųjų dienų naftos kainų augimas veikiausiai yra laikinas ir netrukus barelis naftos gali nukristi iki 20 dolerių, pranešė „Citigroup“, sumažinusi naftos kainų prognozę, rašo naujienų agentūra „Bloomberg“.
„Citigroup“ pranešė ketinąs atleisti 75 tūkst. darbuotojų.
​„Citigroup“: WTI rūšies nafta gali atpigti iki 20 dolerių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis žinios apie mąžtančias naftos kompanijų investicijas lėmė naftos kainų augimą, tačiau naftos gavyba JAV vis dar auga, rašo „Citigroup“ analitikas Edwardas Morse.

Brazilija ir Rusija išgauna rekordinius kiekius naftos, o Saudo Arabija, Irakas ir Iranas bando žūtbūt išlaikyti savo rinkos dalį, mažindamos kainas Azijoje. Rinkoje yra naftos perteklius, kurio jau fiziškai tuoj nebebus kur dėti.

WTI, E.Morse teigimu, dabar kainuojanti apie 52 JAV dolerius, gali netrukus atpigti iki 20 dolerių ir ties tokia riba laikytis kurį laiką.

Skalūnų revoliucija JAV paralyžavo Saudo Arabijos galimybę manipuliuoti kainomis ir maksimalizuoti naftą išgaunančių valstybių pelną.

„Nepanašu, kad OPEC sugebės elgtis taip, kaip tą darė anksčiau. Daug analitikų jau anksčiau krizių metu prognozavo OPEC pabaigą, tačiau šį kartą viskas gali būti kitaip“, – pažymėjo analitikas.

„Citigroup“ dar kartą sumažino „Brent“ kainos prognozę. Ketvirtąjį ketvirtį ji gali kainuoti 75 JAV dolerius už barelį, o šiemet naftos kainos vidurkis turėtų išsilaikyti ties 54 JAV dolerių riba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius