-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kreivys: Europoje būtina didinti investicijas į vandenilį ir šilumos siurblius

Varšuvos saugumo forume dalyvaujantis energetikos ministras Dainius Kreivys sako, kad Europoje būtina didinti investicijas į vandenilį ir šilumos siurblius.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Dainius Kreivys

„Europoje turime išlaikyti lyderystę tose technologijų srityse, kuriose jau turime pranašumą, kaip vandenilis ir šilumos siurbliai. Privaloma didinti investicijas į šias sritis ir imtis panašių priemonių, kokių imasi JAV su Infliacijos mažinimo įstatymu“, – antradienį ministerijos pranešime cituojamas D Kreivys.

Jo teigimu, Europai taip pat reikalinga lyderystė inovacijų, naujų energetikos technologijų ir jų taikymo srityse.

„Tam būtina ilgalaikė ES energetikos sistemos pertvarkymo strategija, taip pat mažesnės biurokratinės procedūros ir lengvesnės galimybės mūsų verslui gauti finansavimą“, – teigė D.Kreivys.

Ministras pabrėžė, kad per pastaruosius metus Europos Sąjungoje (ES) pasikeitė požiūris į energetinį saugumą, o Rusijos invazija į Ukrainą ir jos energetinis šantažas privertė suvokti, „kad galimybė gauti energiją ir nenutrūkstamas jos tiekimas nebegali būti laikomi savaime suprantamu dalyku“.

Varšuvos saugumo forume taip pat dalyvauja užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Nuo 2014 metų Varšuvoje kasmet vykstantis forumas yra viena iš didžiausių Europos saugumo konferencijų, skirta transatlantiniam bendradarbiavimui ir saugumui, ypatingą dėmesį skiriant Vidurio ir Rytų Europai.

Šiemet vyksiantis 10-asis forumas bus skirtas visiems transatlantinio saugumo aspektams – užsienio politikai, gynybai, energetikai ir demokratiniam atsparumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius